BGDC Magny-Cours: twee races dit weekend

Bijna twee maanden na het startschot van de 100 Series by BGDC, onder de stortregens in Limburg, zijn de bolides volgend weekend eindelijk terug op de baan en dat ter gelegenheid van de traditionele Magny-Cours Cups op het Circuit van Nevers Magny-Cours, in hartje Frankrijk. Het is een meeting die wordt opgezet door de drijvende krachten achter het BGDC, en waar ook de 2CV Racing Cup, C1 Racing Cup en SuperKart 250 FFSA zullen rijden. Op het menu van de 100 Series by BGDC staan niet minder dan twee races, respectievelijk van 100 en 200 minuten… 

Het minste wat we kunnen zeggen en schrijven is dat deze nieuwe verplaatsing naar de Nièvre heel wat concurrenten heeft geïnspireerd. Er zijn meer deelnemers dan tijdens de Terlaemen 200, begin april! Een dertigtal wagens zullen van de partij zijn, klaar om zich te meten in twee aparte proeven van verschillende lengte, en dus ook evenveel kwalificatiesessies. De officiële testritten voor de race van 100 minuten vinden plaats op zaterdag tussen 13u15 en 13u45, terwijl de kwalificaties voor de ronde van 200 minuten zijn voorzien tussen 14u45 en 15u05. Het is eveneens op zaterdag, tussen 16u40 en 18u20, dat de eerste race zal plaatsvinden (100 minuten), terwijl de tweede race (200 minuten) zijn aanvang neemt op zondag om 9u20. De finishvlag zal vallen om 12u40. 

De laureaat van Zolder, de MARC Focus V8 VDS Racing Adventures van Raphaël van der Straten en Nathan Vanspringel, zal uiteraard weer kandidaat zijn voor een nieuwe zege. Maar op hun weg zullen ze enkele goed bewapende tegenstanders vinden, zoals de Porsche 991 GT3 Cup PG Motorsport van Johan en Michael Van Peperzeel, de Porsche 996 GT3 Cup van Raphaël de Borman, Olivier Meurens en René Brugmans en, ook niet te vergeten, de onvermijdelijke Porsche Cayman van ‘Karl White’, Paul Geeris en Arthur Peters. Dat belooft alvast… 

In de Divisie 2 zien we de terugkeer van de Peugeot RCZ Cup van Fabrice Massin en Pierre Léonard. Die zal het in de Klasse E opnemen tegen de Seat Cupra van Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck en de Renault Clio IV (turbo aangedreven) van Boo Gielen, Hidde en Philip Romijn. De  BMW M3 van Olivier Hertsens en Nicolas Busschaert aan de andere kant, die is ingeschreven in de Klasse F. 

De grootste voldoening vinden we zonder twijfel in de Divisie 1, die terug op sterkte is gekomen! Om maar te zeggen dat met niet minder dan 12 voertuigen in de Klasse B (2 liter), we flirten met een record deelname die nog dateerde van voor de Covid-jaren! De laureaten op Zolder, Philippe Ménage en Guy Katsers (Vauxhall Astra Coupé) zullen zich nog wel herinneren dat ze op deze piste de les werden gelezen door de regerende kampioen, Yvan Muller (Renault Clio), voordat deze werd bedacht met een bestraffing! Er zal dus een zweem van revanche in de lucht hangen, en deze keer bij meerdere gelegenheden… 

Maar het is niet enkel glitter en glamour voor deze bolides, want er zal moeten rekening gehouden worden met andere favorieten. Zoals Patrick Van Billoen en Navric De Laet (Honda Civic) die de Japanse bolide weer in goede staat hebben hersteld, François Jeukenne, Jérôme Heinen en Hervé Deger (Renault Clio), geduchte klanten aan de finish, rookie Thomas Vanloocke (Renault Clio), die solo zal rijden, de Britten Ricky Coomber en Mark Simmons (Honda Civic), Patrick Asnong en Frédéric Faucon (Renault Clio), Eric Duthoit, Jérôme Vernaillen en Gautier Martin (Renault Clio), maar ook Alain en Laurent De Coninck, die worden bijgestaan door Yannick Van Espen (Honda Civic), Chloé Van Hove, Lucia Sirianni en José Close (Toyota GT86) en Patrick Dubois (Mazda MX-5). Er zal een stevig robbertje gevochten worden, daar aan de Nièvre! 

Dezelfde intensiteit verwacht men in de Klasse A (1600cc) met Eric en Renaud Lambert (Citroën Saxo), Rogier Van Kuyk en Thomas (Renault Clio), Patrick Vander Eecken en Nicolas La Monica (Peugeot 206), en ook Massimo Petralia, Christophe Cagnina en Laurent Do (Suzuki Baleno), de winnaars van de openingsmanche in Zolder, die vastbesloten zijn om door te gaan op hun elan. 

Ziedaar, we zetten koers naar het Circuit de Nevers Magny-Cours, dat lange tijd het kader was van de Grand Prix Formule 1 van Frankrijk. De bochten met namen als Estoril, Adelaïde, het Château d’Eau en ook nog het Complexe du Lycée dat bepaalt hoe je de rechte lijn aan start en finish aanvangt, horen tot de best gekende van Frankrijk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.