In een notendop: FRECA – F1 Academy – F4 – Indycar

  • FRECA – In Barcelona werd het een perfect weekend voor Tim Tramnitz. De R-Ace rijder won er de beide races die er werden gehouden voor de Formula Regional European. Andrea Antonelli (Prema) moest zich tweemaal tevreden stellen met de tweede plaats. Onze landgenote Maya Weug (KIC) haalde een 20ste en een 24ste plaats. In het kampioenschap verliest Kas Haverkort de leiding. Die komt nu in handen van Tramnitz (58 punten), voor Antonelli (54) en Haverkort (50).
  • F1 Academy – Samen met de “regional” was ook de aan vrouwen voorbehouden F1 Academy aan de slag op Barcelona. We zagen er op zaterdag een eerste zege voor de Nederlandse Emely De heus (MP Motorsport), die met een duidelijk verschil won van de Britse Abbi Pulling (Rodin Carlin). Later op zaterdag was er dan de tweede zege van het seizoen voor Amna Al Qubaisi (MP Motorsport), die voorbleef aan Marta Garcìa (Prema) en, weeral, Abbi Pulling (Rodin Carlin). Op zondag was er dan eindelijk een zege voor de Zwitserse Lena Buhler (ART), die eerder nog naast een podium greep. Deze keer was het Hamna Al Qubaisi (MP Motorsport) die tweede werd, voor Marta Garcìa (Prema). In de tussenstand van het kampioenschap is het nog steeds de Spaanse Garcìa (135) die aan de leiding blijft, voor Hamda Al Qubaisi (94), terwijl dit weekend een goede zaak werd voor Buhler, nu derde met 83 punten. (Foto: © f1academy.com)
  • F4 ACCR – Op de Red Bull Ring waren er twee races voor het Centraal-Europese kampioenschap. Het werd een dubbelzege van James Egozi (PHM). In het kampioenschap leidt nog steeds Reno Francot (Jenzer) met 66 punten, Ischer volgt met 66 eenheden.
  • Indycar – Stefan Wilson zal niet kunnen deelnemen aan de komende Indy 500. In de derde vrije training op maandag was er een incident voor Wilson, waarbij ook Katherine Legge was betrrokken. Wilson remde niet tijdig af toen de groep voor hem vertraagde, de ‘Dreyer & Reinbold Racing’ rijder eindigde tegen de muur en achteraf werd er een gebroken ruggenwervel vastgesteld. Het team zal een vervanger inzetten voor het verdere verloop van de wedstrijd. De keuze gaat wellicht tussen Sage Karam en JR Hildebrand.
  • Hongarije – Het Centraal-Europese land heeft er met het Balaton Park Circuit een mooi en gloednieuw circuit bij. De omloop van 4,115 kilometer lengte werd ontworpen door de Hongaar Ferenc Gulacsi (die ook de Hungaroring ontwierp) en ligt aan de oevers van het bekende meer.
    (Foto: © balatonparkcircuit.com)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.