Ring 24: familie Dumarey komt terug met podium en vierde stek

Elk jaar is de 24-uursrace op de Nürburgring één van de hoogtepunten van het seizoen van het Duitse PROsport Racing. In 2023 schreef het team uit Wiesemscheid drie Aston Martin in, met naast een GT3, ook twee GT4’s. Opvallend, bij de twaalf rijders ook drie leden van eenzelfde Belgische ondernemersfamilie, met name Guido Dumarey en zijn zonen Maxime en Guillaume Dumarey.

De Aston Martin GT3 in de handen van Mike David Ortmann, Ben Green, Christoph Breuer en Maxime Dumarey liep heel de wedstrijd vlekkeloos en zag de finish, met onze landgenoot Maxime Dumarey als veertiende algemeen en als derde in SP9 Pro-Am over de meet komen.

Mijn broer kende inderdaad een race zonder ook maar het minste oponthoud en hun derde plaats in de klasse was het hoogst haalbare, maar het is een zeer mooi resultaat. Maxime rijdt de hele VLN en hij blijft dus actief op de Nürburgring”, aldus Guillaume Dumareu, die zelf in de sterk bezette GT4-klasse reed en dat met Hugo Sasse, Andreas Patzelt en Alexander Mies, uiteraard ook in een Aston Martin.  

“Wij hadden ook een vlekkeloze race en eindigden vierde, ook voor ons het hoogst haalbare, al hadden we graag op dat podium gestaan. De top-3 kende echter ook geen enkel oponthoud en zij hadden meer ervaring op de Nürburgring, wat maakte dat wij niet op het podium zijn geëindigd. Op zich was het echter een schitterende ervaring. Deze race is zo uniek en aantrekkelijk, met een publiek dat zo enthousiast is… Eigenlijk is het moeilijk te beschrijven. Het is ook een uitdaging die niet iedere rijder durft aangaan. Wat me ook erg veel plezier deed, was dat Maxime en ik samen over de meet zijn gereden, een onvergetelijk souvenir samen met mijn broer!”

De zusterauto, die werd bestuurd door Guido Dumarey, Jevgen Sokolovskiy, Michel Hess en Rudi Adams, verdween in de loop van de nacht na technische problemen uit de race. Guillaume Dumarey zien we dit seizoen nog terug, “maar ik ga me voorbereiden op een deelname aan de Dakar, door onder meer een deelname aan een proef van het WK offroad. Uiteraard wil ik ook nog terugkomen op de Nürburgring!”



Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.