Ring 24 H16: Vanthoor-Martin (ROWE Racing BMW) strijden met Frikadelli Racing (Ferrari) om de leiding

De nacht eiste zijn tol in de Eifel waardoor enkel de ROWE BMW van Maxime Martin-Dries Vanthoor-Marco Wittmann-Sheldon van der Linde nog voor een Belgische zege kan zorgen. Wittmann voert momenteel het klassement aan met een 40-tal seconden voorsprong op de Frikadelli Ferrari, die al een pitstop meer maakte. De #2 Team GetSpeed Mercedes en de #4 Team Bilstein Mercedes maken ook nog een reële kans om mee te strijden om de zege. De vier andere wagens die nog in dezelfde ronde zitten, lijken een te grote achterstand te hebben.

(Foto: © BMW M Motorsport)

De Team Scherer Audi R8 LMS GT3 van Frédéric Vervisch viel rond middernacht al weg uit de kopgroep door een lange tijdstraf, veroorzaakt door Vervisch. Enkele uren later was de #1 volledig uitgeteld door een ongeval, in een bocht waar een deelnemer net veel olie had achtergelaten, toen de Belg aan het stuur zat.

Nog Belgische slachtoffers in de groene hel

Ook de #54 Dinamic GT Porsche van Laurens Vanthoor, Laurin Heinrich, Ayhançan Güven en Christian Engelhart zag het opkomen van de zon niet. De wagen had vannacht een zware aanrijding met de trage Dacia Logan. Na een ongeval bij het dubbelen, toen Sven Müller aan het stuur zat, was het ook voorbij voor de #33 Falken Motorsport Porsche van Alessio Picariello. Andere Belgische opgevers zijn de KGL AMC Porsche Cayman van het volledig Belgische trio Broodcooren-Cloet-Derenne, na een ongeval met de #3 GetSpeed Mercedes, de FK performance BMW M4 GT4 van de broers Sari en de PROsport Aston Martin van vader Dumarey.

Belgen op podiumkoers

Gilles Magnus heeft wel nog uitzicht op een mooi resultaat, en dat bij zijn debuut bij de 24 Uur van de Nürburgring. Zijn #22 Audi bevindt zicht op een tiende positie. De #28 Aston Martin van onder meer Maxime Dumarey doet het ook nog prima met een vijftiende positie algemeen en een derde in Pro-Am. Zijn broer Guillaume is vierde in GT4 met een PROsport Aston Martin, twee plaatsen beter dan Jarno d’Hauw (BMW M4 GT4). Kris Cools (Porsche) is dan weer leider in de kleine SP7-klasse.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.