ERC Polen: Sesks met tweede zege uit carrière, Paddon blijft EK-leider

Martins Sesks heeft de rally van Polen gewonnen. Het is zijn tweede zege in het ERC nadat hij vorig jaar de rally in zijn thuisland Letland won. Hayden Paddon kon het tempo van Sesks niet volgen en eindigde op de tweede plek. Miko Marczyk mocht als derde het podium op.

(Foto: © Rajd Polski)

Mikko Heikkilä zette de snelste tijd in dertiende proef en was voor het eerst deze rally de beste in een KP. Martins Sesks ging het snelst door de veertiende proef. Heikkilä klokte in de vijftiende KP exact dezelfde tijd als Mads Ostberg, zijn grootste concurrent voor de vierde plek. De powerstage ging naar Ostberg, die deze keer wel sneller was dan Heikkilä. Drie tienden was het verschil. Paddon werd derde, Sesks vijfde.

Sesks behield zijn koppositie in het klassement en pakte zo de tweede ERC-overwinning uit zijn carrière. De Let breidde zijn voorsprong op Hayden Paddon zelf nog uit naar 39,6 seconden. Miko Marczyk werd in zijn thuisrally derde op iets meer dan een minuut. In de strijd om de vierde plek bleef Ostberg 3,8 seconden voor Heikkilä, die met een vijfde plek tevreden moest zijn

In de EK-stand blijft Paddon aan de leiding met 85 punten. Sesks en Ostberg volgen op een gedeelde tweede plek met 48 punten, een achterstand van 37 punten op Paddon dus. Over vier weken trekt het ERC naar Letland, de thuishaven van Sesks. Van 17 tot 18 juni zullen de rijders er tien proeven afwerken, samen goed voor 76,9 kilometer tegen de klok.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.