Supercar Challenge Red Bull Ring: winst voor Kirchmayr-Baron door tijdstraf Tubben-Weering

Ernst Kirchmayr en Philippe Baron hebben de eerste race van de Supercar Challenge op de Red Bull Ring gewonnen. Hun Ferrari 488 GT3 kwam als tweede over de streep, maar door een tijdstraf voor Max Tubben en Max Weering ging de zege alsnog naar het Oostenrijkse duo.

(Foto: © Supercar Challenge)

Max Tubben en Max Weering hadden tijdens het laatste kwartier de leiding in handen, maar kregen een tijdstraf van tien seconden voor het meermaals overschrijden van de track limits. Die bestraffing brak hen zuur op, want ze zakten in de uitslag naar de derde plek. Ernst Kirchmayr en Philippe Baron mochten wel juichen, want zij wonnen de eerste race op de Red Bull Ring. Bob Herber in de Bentley Continental GT3 finishte net achter het Oostenrijkse tweetal en werd tweede.

Bij de Radicals ging de winst naar Melvin van Dam, hij kwam vier tienden eerder dan Vlad Raducanu over de meet. Ruud Olij werd eerste in de Supersport 1-klasse. Pricilla Speelman pakte de zege in de Supersport 2-klasse. Andy Dam werd er tweede, de Belg Tony Verhulst tikte als derde aan. Het duo Chris Voet-Bart van den Broeck finishte als achtste. Pieter de Jong en Jack Hoekstra mochten in de Sport 1-categorie zegevieren. Het Belgische duo Ignace van den Broeck-Leon Iserbyt was dan weer het best in de Sport 2-klasse.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.