Ring 24: Jarno D’Hauw aan het woord

Jarno D’Hauw staat aan de vooravond van zijn debuut bij de 24 Uur van de Nürburgring. De negentienjarige inwoner van Waregem komt bij de etmaalrace in klasse SP10 uit met een BMW M4 GT4 van het gerenommeerde Walkenhorst Motorsport. Hij kwalificeerde de wagen op een mooie vierde positie in deze categorie, bestaande uit zestien wagens.

“Het is super.” vertelt Jarno. “Wanneer ik op donderdag het circuit opreed, zag ik de rook boven de piste hangen van toeschouwers die aan het barbecueën waren. Zo’n sfeer had ik nog nooit meegemaakt. Op sportief vlak gaan we met onze BMW proberen consistent te zijn en mee te gaan met de eerste vijf in onze klasse. We moeten zeker zien dat we zelf geen fouten maken en eventueel van fouten van anderen profiteren. Na de kwalificatiewedstrijden van april is het voor mij de tweede keer dat ik met de M4 GT4 aan de start kom. We hebben verder niet getest, maar het gaat goed.

Hoe zie je de nacht van de 24 uur tegemoet?

“Tijdens Q2 heb ik voor het eerst met de wagen in het donker gereden. Ik heb twee keer de 24 Uur van Zolder betwist, maar dit is nog iets helemaal anders. Er is echt weinig licht. Het is moeilijk om in te schatten welke wagen van welke klasse achter je rijdt en hoeveel voorsprong je nog hebt. Het was even wennen, maar het heeft zijn charmes.”

Is het doel om naar GT3 door te groeien?

“Ik ben volop met mogelijke partners aan het spreken om volgend jaar de overstap naar GT3 te maken. Of dit in NLS zal zijn of GT World valt af te wachten.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.