Ring 24: de familie Dumarey aan het woord

Vader Guido Dumarey staat dit jaar opnieuw met zijn zonen Guillaume en Maxime aan de start van de etmaalrace op de Nürburgring. Ze delen geen wagen maar besturen elk een Aston Martin van PROsport Racing. Maxime beschikt over een Vantage AMR GT3 die in Pro-Am van de topklasse SP9 uitkomt en Guido en Guillaume krijgen een Vantage AMR GT4 in handen voor de klasse SP10.

Wat voor een gevoel geeft het om samen met je familie aan één van de zwaarste en moeilijkste uithoudingswedstrijden ter wereld deel te nemen?

Maxime: “Het is uniek dat drie familieleden binnen hetzelfde team op een andere wagen zitten voor zo’n race. Dat maakt het ook zeer ontspannend en leuk. Het is fantastisch dat Guillaume en ik dit samen met onze papa kunnen doen. Ik ben er zeker van dat hij er ook zelf immens van geniet! Het is mijn derde deelname aan de 24 Uur. De eerste keer reed ik samen met mijn vader en vorig jaar deelde ik de auto met Guillaume, mijn schoonbroer Jean Glorieux en mijn kameraad Simon Balcaen. Ik ben zeer dankbaar dat ik hier mag staan, en zeker met zo’n wagen als de GT3.”

Guillaume: “We zijn opgegroeid met benzine in de aderen. We staan er misschien soms wat te weinig bij stil, maar als je hierop achteraf terugkijkt besef je hoe speciaal het is om dit samen te kunnen meemaken. Ik verkoos de GT4 boven de GT3 omdat het circuit al uitdagend genoeg is.”

Guido: “Ik ben hier toegekomen toen ik 59 was in 2019. Nadien heb ik het avontuur op de Nordschleife met mijn zonen en mijn schoonzoon Jean Glorieux gedeeld. Ik heb altijd beroepsmatig in de automotive industrie gezeten, momenteel onder meer met de ontwikkeling van motoren op waterstof, en het geeft een heel voldaan gevoel als ik terugkijk naar de weg die ik heb afgelegd. Racen op de Nürburgring en met oudere Le Mans-wagens is momenteel mijn uitlaatklep. Een andere hobby is racewagens bouwen en restaureren zoals de Volvo 240. Met die wagen rijdt Kurt Thiim trouwens dit weekend bij de Tourenwagen Legenden. Er zit eigenlijk olie in mijn bloed.”

Wat vind je van de Nürburgring en de 24 uursrace?

Maxime: “Het meest merkwaardige is dat je nooit de perfecte ronde hebt, iets wat het zeer uitdagend maakt op mentaal vlak. Het circuit vergeeft niet want de kleinste fout betaal je cash.”

Guido: “Voor mij is de Nürburgring één van de mooiste plekjes ter wereld. Eigenlijk race ik momenteel maar op drie circuits: Le Mans, Spa en de Nürburgring. Ik ben zeker nog niet van plan om hiermee te stoppen. Ik droom nog wel eens van Bathurst en Daytona, maar tijd vinden is het grootste probleem want ik wil nog niet ophouden met werken en ben beroepsmatig nog heel ambitieus. Als ik een deelname aan zo’n race nog zou ondernemen, dan moet het ook samen met mijn kinderen zijn. Daar alleen naartoe gaan zie ik niet zitten. De Nordschleife, Spa en Le Mans zijn namelijk niet ver en te combineren met het leiden van de bedrijven.

Wat zijn de ambities voor dit weekend?

Maxime: “Tot nu toe is ons weekend heel positief verlopen. Onze Aston GT3 kreeg voorafgaand aan de kwalificaties een aangepaste BoP waarop we al lang aan het wachten waren. We zullen zo ongeveer tot op een vier seconden van de Pro-combinaties komen en zijn daarmee heel tevreden. Ons doel is om op het podium in Pro-Am te staan.”

Guillaume: “Ik beschik over zeer sterke teamgenoten en ben zelf de minst ervaren rijder van onze bemanning. We zitten ook binnen een sterke klasse met zestien wagens. Het is een lange koers en er kan heel veel gebeuren. Uit de problemen blijven en blijven rijden luidt de boodschap.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.