Ring 24 3H30 – koppositie nog steeds voor Frikadelli Ferrari, verschillende topfavorieten kennen pech

Ook na drie uur racen, en drie pitstops voor de meeste deelnemers, voerde de Frikadelli Ferrari het klassement aan. De Nederlander Nicky Catsburg telde 26 seconden voorsprong op Luca Stolz in de #4 Team Bilstein Mercedes. Ook de volgende twee plaatsen waren voor Mercedes met beide wagens van Team GetSpeed. Engel-Gounon-Juncadella waren derde en Christodoulou-Götz-Schiller vierde. Maxime Martin, die bij de derde pitstop de #98 ROWE BMW overnam van Dries Vanthoor, was de best geplaatste Belg met een zevende positie.

Er waren ook heel wat incidenten tijdens het tweede en derde wedstrijduur. Na anderhalf uur kreeg de ABT Sportline Lamborghini met een lekke band af te rekenen. Nadien zou de bolide nog eens slachtoffer worden van een eenzelfde euvel. Ook voor de Grello Manthey EMA Porsche zat het geluk niet mee. Kévin Estre ging rond aan Tiergarten en raakte met de achterkant en zijkant van de Porsche de bandenmuur. Estre kwam onmiddellijk de pits binnen waar herstellingen werden uitgevoerd. De groen-gele wagen telt echter bijna twee ronden achterstand waardoor alle winstkansen voor hen zijn vervlogen.

Er werden ook tijdstraffen uitgedeeld. Wegens het hinderen van een concurrent moest de #4 Mercedes van Marciello-Stolz-Ellis-Mortara een straf van 30 seconden ondergaan. Ook de wagen van Gilles Magnus kreeg een penalty. Door een te korte pitstop kreeg zijn #22 Audi een tijdstraf van 37 seconden.

Fréderic Vervisch bekleedde met zijn #1 Team Scherer PHX Audi de negende positie en de #33 Falken Porsche was in handen van Alessio Picariello achttiende. Klaus Bachler, de teamgenoot van Picariello, kreeg bij het dubbelen op het GP circuit achteraan een tik en ging rond. Bachler kwam direct de pits in voor een controle en een bandenwissel. De Audi van Magnus-Engstler-Hofer-Marschall was twintigste en de Porsche van Vanthoor-Heinrich-Güven-Engelhart 22ste, gevolgd door de Aston Martin van Dumarey-Breuer-Ortmann-Green.

In de klasse CUP 2 lagen de Mühlner Motorsport Porsche op plaatsen drie en vier en in SP10 was Guillaume Dumarey met zijn Aston derde en Jarno D’Hauw met de Walkenhorst BMW tiende.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.