BRC Sezoens: Potty nu al met ruime leiding, sortie voor Verschueren

In en om Bocholt wordt vandaag de Sezoensrally afgewerkt, de zesde manche in het Belgian Rally Championship. Op het deels onverharde parcours zullen de rijders drie lussen van vijf proeven afleggen. Maxime Potty (Citroën) schreef de meeste KP’s op zijn naam. Vincent Verschueren (Skoda) was de enige die weerwerk kon bieden, maar moest opgeven na een sortie.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

Maxime Potty (Citroën) begon zijn Sezoensrally met een snelste tijd in de eerste KP. Daarna was Vincent Verschueren (Skoda) aan de beurt, hij zette de concurrentie op meer dan drie seconden in de tweede proef. Potty klokte de beste tijd in de derde, vierde en vijfde KP. Verschueren ging van de baan in de vijfde proef, hij stond op de tweede plek algemeen. De crew is ok.

Potty had een nipte voorsprong op Verschueren, maar die maakte een sortie tijdens de vijfde proef. Daardoor beschikt Potty nu over een bonus van 23,2 seconden op de tweede plek, die bezet wordt door Bastien Rouard (Hyundai). Charles Munster (Hyundai) staat derde op 26,6 seconden, Niels Reynvoet (Citroën) is vierde op 29,6 seconden. Jos Verstappen (Skoda) staat momenteel in de top vijf in zijn eerste BRC-rally van het jaar en gaat aan de leiding in de Master Cup.

Gunther Monnens is de beste bij de GT’s, hij staat op een knappe zesde plaats algemeen. In het Junior BRC voert Jonas Dewilde het klassement aan. Dirk Deveux leidt bij de Historics.

Om 12u40 begint de tweede lus, de vijf proeven uit de eerste lus worden herhaald.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.