BRC Sezoens: alweer een zege voor Potty

Maxime Potty (Citroën) heeft de Sezoensrally gewonnen en blijft zo de zeges aan elkaar rijven. Het is zijn derde opeenvolgende overwinning in het BRC dit jaar. Hij bleef Jos Verstappen (Skoda) en Niels Reynvoet (Citroën) voor op het deels onverharde parcours.

(Foto: © Gilles Verschuere)

Net zoals in de tweede lus was Jos Verstappen (Skoda) opnieuw de snelste in de eerste twee proeven van de derde lus, de elfde en twaalfde KP van de rally. Niels Reynvoet (Citroën) nam dan weer het voortouw in de dertiende, veertiende en vijftiende proef. Maxime Potty (Citroën) won geen enkele proef meer, maar had dat ook niet nodig, zijn voorsprong in het klassement was groot genoeg.

Potty won de 46ste Sezoensrally en pakte zo zijn derde opeenvolgende overwinning in het BRC, na ook winst in de TAC Rally en de Rallye de Wallonie. Hij hield uiteindelijk nog een voorsprong van veertien seconden over op tweede plek Verstappen. De Nederlander maakte zijn comeback in het BRC en mocht meteen het podium op. Reynvoet strandde op de derde plek, 4,3 seconden kwam hij tekort op Verstappen.

Bij de GT’s heeft Gunther Monnens, ondanks problemen in de tweede lus, de overwinning gepakt. In de Master Cup ging de zege naar Verstappen. Jonas Dewilde won comfortabel in het Junior BRC, Dirk Deveux was bij de Historics opnieuw de beste.

De volgende rally op het BRC-programma is de Rally of Bertrix, een nieuwkomer op de BRC-kalender. Tijdens het weekend van 10 en 11 juni zullen de motoren ronken in en om Bertrix.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.