WRC 2024: kalender met veertien manches in de maak

Het lijkt erop dat het WRC volgend seizoen veertien manches zal afwerken. Dat had eigenlijk dit seizoen het geval moeten zijn, maar de plannen voor een WK-rally in Saoedi-Arabië waren niet tijdig klaar. Het hoofddoel voor een nieuwe bestemming op de WRC-kalender blijft nog steeds de manche in het Midden-Oosten, er zijn ook plannen voor een testevenement later dit jaar.

(Foto: © WRC)

Volgend jaar staan Monte Carlo, Zweden, Portugal, Acropolis (Griekenland), Safari (Kenia), Central European Rally en Chili al zeker op de kalender. Finland, Sardinië en Japan hun contract met het WRC loopt eind dit jaar af, maar een verlenging wordt verwacht. Letland is een nieuwkomer volgend jaar, vermoedelijk als vervanger van Estland. Rond Kroatië en Mexico hangen er nog vraagtekens. Als die twee landen en Saoedi-Arabië een plekje krijgen op de kalender van volgend seizoen, kunnen er in 2024 veertien WK-manches op het programma staan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.