Ring 24: Laurens Vanthoor aan het woord

Laurens Vanthoor is maar net terug van twee testen met Porsche Penske Motorsport met het oog op de 24 Uur van Le Mans en dit weekend racet hij in de 51ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring met een Dinamic GT Porsche 911. Hij deelt de Porsche 911 GT3 R met de jonge talenten Laurin Heinrich en Ayhancan Güven en de routinier Christian Engelhart. Over de ambities is de voormalige winnaar eerlijk: “Wij starten als outsider.

Foto: © Porsche

De oudste van de broers Vanthoor won in 2015 de wedstrijd in de Groene Hel, bijna 10 jaar geleden dus. Ondertussen is hij nog steeds eigenaar van de snelste kwalificatieronde, maar winst zat er de voorbije jaren niet meer in.

Laurens Vanthoor: “Dit jaar doe ik het dus niet met een Porsche van Manthey, jammer, maar ik kan daar eerlijk in zijn, dat is een gevolg van wat vorig jaar gebeurd is. Jammer uiteraard, maar ik denk dat ik dit jaar ook voor een uitdaging sta, met twee jonge rijders die allebei al bewezen hebben dat ze hier snel kunnen zijn. Als Christian en ik hen goed kunnen coachen dan hebben we een prima line-up. Echter, ik ga ervan uit dat wij outsiders zijn. Als we geen problemen kennen, dan maken we zondagochtend de balans op en we zien wel. Het stabiele weer is een bondgenoot voor ons, dus dat zit toch al goed. Uiteraard is het sowieso een wat andere context voor mij, want de focus ligt dit seizoen uiteraard op het programma met de Porsche 963, waarmee ik recent nog getest heb.

In het team van Laurens Vanthoor zien we ook twee bekende namen voor de Belgische autosportfans, met Ayhancan Güven die in 2018 de Porsche Carrera Cup Benelux won en Christian Engelhart, die samen met onder meer Dries Vanthoor in 2018 de 24 Hours of Zolder won, toen ook in een Porsche 911. Laurin Heinrich is een Duitse rijder die dit jaar voor SSR Huber Racing in de Porsche Supercup uitkomt. Hij werd geselecteerd als de 2022 Porsche Junior na de shootout op MotorLand Aragón.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.