Ring 24: Alessio Picariello aan het woord

De ‘zware’ jongens, of de Belgen in een GT3 op de Nürburgring zijn met zeven. Twee van hen doen het met Porsche, met name Laurens Vanthoor en Alessio Picariello. De Karolinger doet het samen met Klaus Bachler en Sven Müller in een Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R van de nieuwe generatie.

De man uit Charleroi is misschien wel de meest onderschatte Belgische GT-rijder van het moment. Picariello rijdt heel het seizoen van het FIA WEC en de ELMS, naast een aantal races op de Nürburgring waaronder uiteraard de 51ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring en altijd onderscheidt hij zich. Bovendien laat Picariello zich zelden op een fout betrappen en ook zijn persoonlijkheid lijkt bij Porsche heel goed te liggen.  

De 24 Uur van de Nürburgring is altijd een zware race”, opent Picariello, “en je kan vooraf plannen maken, maar voor de race begonnen is, weet je niet waar je staat. Op dit ogenblik ben ik misschien niet volledig optimistisch, maar dat kan morgen zomaar keren. Ik hoop dat het niet te warm wordt en dat het ’s nachts echt afkoelt, want dat ligt onze Porsche erg goed. Warm weer verteren we iets minder goed. Ik hou erg van deze race en hoop uiteraard dat we goed presteren. We gaan moeten trachten in het zog van de leiders te blijven en dan op zondag zien we wel. Het is hier toch ook deels een kwestie van overleven en uit de problemen blijven.

Jammer genoeg zien we Alessio Picariello voorlopig niet in de 24 Uur van Spa, de thuisrace van de Porsche-rijder.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.