GT Open Spa: mooi weekend in het verschiet

De volgende internationale meeting op het circuit van Spa-Francorchamps vindt tijdens het weekend van 26, 27 en 28 mei plaats en het gaat om het jaarlijkse bezoek van de GT Open aan de Belgische Ardennen.

Foto: © GT Open

De GT Open lijkt aan een sterk seizoen bezig, want in Spa zien we meer dan… 50 wagens op de startgrid van een race die anders is dan de gewone meetings van de serie! Concreet zien we niet minder dan 35 auto’s in de GT3-categorie, een indrukwekkend veld dat met bovendien achttien Porsche 991/992 GT3 Cup en Ferrari 488 Challenge, die aan de GT Cup Europe deelnemen. Het loont zeker de moeite om komend weekend naar het circuit in de Ardennen af te zakken.

Geen twee races van een uur, wel één uithoudingsrace

????????????????????????????

Zondag staat er een race van 140 minuten plus één ronde op het programma, met start om 12u45. Onder de deelnemers vinden we prestigieuze teams als AF Corse, Huber Motorsport, Grove Racing, Kessel Racing, Team Motopark, Oregon Team, SPS Automotive Performance, Bonaldi Motorsport, Optimum Motorsport, GetSpeed… ofwel een startgrid met Ferrari 296 en 488 GT3, Porsche 911 GT3 R, Mercedes-AMG GT3, Lamborghini Huracan GT3 Evo, Audi R8 LMS GT3 Evo II en McLaren 720 S GT3.

Naast de wedstrijd voor GT Open en GT Cup Europe is er echter nog meer, met de TCR Europe en de Kumho TCR World Tour, waarvan dit de Belgische meeting wordt, het Italiaanse Formule 4 kampioenschap, maar ook de Clio Cup Series.

We komen in later deze en volgende week in detail op het programma van het weekend terug, een weekend dat erg spectaculair belooft te worden en dat het voordeel heeft dat het gratis is voor de fans (alleen de parking is betalend), inclusief de nieuwe tribunes van het circuit van Spa-Francorchamps!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.