Belcar Historic Cup: VR Racing by Qvick Motors primus in eerste confrontatie

Tijdens het weekend van het New Race Festival kwam ook de Belcar Historic Cup voor het eerst in actie. De grote winnaars werden Erik Qvick en Tom Van Rompuy die de BMW E36 STW tweemaal naar de zege loodsten.

Na het pakken van de pole voor de eerste manche reed Erik Qvick in de bijzonder knappe BMW STW van start tot finish aan de leiding. Iets wat Tom Van Rompuy in de twee manche herhaalde. Twee zeges en dus ook meteen de koppositie in de klasse 4 van het kampioenschap voor de modernste wagen van het deelnemersveld. De concurrentie was nog niet voltallig en enkele andere snelle jongens kregen gedurende de twee races af te rekenen met pech. Zo kon kampioen Luc Moortgat in zijn Porsche niet starten door een defecte krachtbron en kregen de snelle broers Wim en Tim Kuijl om beurt af te rekenen met pech aan hun mooi en snel materiaal. Dieter Kuijl (Ford Capri) bleef wel overeind en won tweemaal de klasse 1 die is voorbehouden voor wagens met een FIA historisch paspoort.

Luc Branckaerts wisselde de Corvette C3 voor een jongere C4 en was onmiddellijk zeer snel met twee beste rondetijden tijdens de beide races. Maar een drive-through en een brandje hielden hem van een beter resultaat.

Naast de twee zeges van VR Racing waren er verder nog Tim Kuijl (BMW), Fred Krab (BMW), Guy Fastres (BMW) en Jan Van Elderen (Ford) die mee op het algemeen podium mochten. In de tussenstand van de vier klassen zijn respectievelijk Dieter Kuijl (Ford Capri), Marc Roessle (Ford Escort), Guy Fastres (BMW M3) en Qvick/Van Rompuy (BMW E36 STW) de eerste leiders na de eerste meeting op Circuit Zolder.

De volgende afspraak is de Spa Summer Classic van 7 tot en met 9 juli.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.