Opinie: het gaat ook goed met onze circuitsport

De Belgische circuitsport is uiteraard al enkele weken op gang geschoten, met wedstrijden van de 2CV Cup, BGDC en andere competities, maar het eerste echte grote nationale weekend, is voor vandaag zaterdag en morgen zondag en dat op het Limburgse asfalt van Zolder.

Met het New Race Festival krijgt het publiek op Circuit Zolder niet enkel de start van het Belcar Endurance Championship voorgeschoteld, maar ook wedstrijden van de Belcar Sprint Cup en de Belcar Historic Cup. En één vaststelling is duidelijk: het gaat goed met onze autosport. Meer dan 110 wagens staan er in de paddock en boxen van Circuit Zolder voor dit eerste weekend van het seizoen en dat is zeer hoopgevend.

40 wagens in de Belcar Sprint Cup en de Belcar Historic Cup en 34 in het Belcar Endurance Championship, het zijn cijfers die er mogen zijn. Vooral het nationale uithoudingskampioenschap Belcar heeft een stevige stap voorwaarts gezet, nu in het tweede seizoen met enkel GT- en toerwagens. De hoop is er dat we dit seizoen, zeker tijdens de 24 Hours of Zolder met de grens van de 40, zo niet 45 wagens zullen flirten, een luxe die toch al enige tijd geleden is. De keuze om afscheid te nemen van de CN-prototypes en een goede aanpak van het kampioenschap, resulteren in een zeer mooi startveld, waarbij uiteraard de samenwerking met de nationale sportzender Sporza een stevige, bijkomende aantrekkingskracht uitoefent.

Bovendien blijken alle klassen van het kampioenschap van de groei te profiteren, met minstens zeven bolides in alle klassen, ook in GTB, waar het de voorbije seizoenen niet altijd makkelijk was om een volwaardig veld samen te krijgen. BMW, niet in het minst geruggesteund door concessiehouder G&A, lijkt een beetje het monopolie te hebben, maar niets weerhoudt andere merken, Alpine, Mercedes-AMG, Audi… ervan om ook aan de slag te gaan in de GTB-klasse van het nationale kampioenschap. Bij de toerwagens zien we de TCR-wagens hun opwachting maken, met een polepositie voor de GTE Cupra, een bewijs dat deze wagens absoluut hun plaats in het Belcar kampioenschap hebben.

Hoe dan ook, het zoveelste bewijs dat #autosportleeft is geleverd. Onze sport spreekt jong en oud aan, mannen en vrouwen, en hoeft niet onder te doen voor andere sporten. Daarom, zeker gezien het mooie weer dat eindelijk in aantocht lijkt, heeft niemand een excuus om er morgen op Circuit Zolder niet bij te zijn!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.