Belcar Zolder: Stienes Longin: “Back-to-back kampioen worden is de grote droom”

Morgen start de eerste race van het Belcar Endurance Championship op het Circuit Zolder. De kampioenen van vorig jaar zijn uiteraard van de partij. Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin vormen net als vorig seizoen een team en starten met titelambities aan een seizoen dat over een goedgevuld deelnemersveld beschikt.

(Foto: © Joachim Cieters)

Stienes Longin heeft uiteraard hoge ambities, nadat hij, vader Bert Longin en Peter Guelinckx zich vorig jaar tot Belcar-kampioenen kroonden. “Het liefst ga ik op het elan van vorig jaar verder. Dat moet op zich geen probleem zijn, want alles is hetzelfde gebleven. De wagen kende ik al grondig, dus ik voelde me snel comfortabel. De titelambities zijn er zeker, de droom is om back-to-back, twee seizoenen achter elkaar, kampioen te worden.”

De interesse in autosport blijft groeien in ons land en dat merkt de Belcar ook. Het deelnemersveld is na vorig jaar stevig uitgebreid, 34 wagens staan er morgen aan de start van het nieuwe seizoen. “Dat merk je zeker op de baan. Het is enorm druk en dat maakt het moeilijk om een ronde te rijden zonder dat je verkeer tegenkomt”, vertelt Longin. “Vooral tijdens de kwalificatie zal dat een grote rol spelen. De groeiende interesse is natuurlijk interessant voor ons om nieuwe sponsors aan te trekken en die aantrekkingskracht zal door de samenwerking tussen de Belcar en Sporza nog versterkt worden.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.