WRC Portugal KP8: Rovanperä leidt na eerste dag

De eerste dag in de rally van Portugal werd afgesloten met een korte proef in Figueira da Foz, voorafgegaan door nog een KP van zo’n achttien kilometer. Die lange proef ging naar Esapekka Lappi (Hyundai), Dani Sordo (Hyundai) legde het korte parcours in het Portugese dorp het snelst af.

(Foto: © Toyota Gazoo Racing)

Esapekka Lappi (Hyundai) was in de voorlaatste proef van de dag net wat sneller dan zijn landgenoot Kalle Rovanperä (Toyota), slechts vier tienden bedroeg het verschil. Ott Tänak (Ford) werd derde op 4,6 seconden. Pierre-Louis Loubet (Ford), met copiloot Nicolas Gilsoul, verloor 8,6 seconden. Thierry Neuville (Hyundai) moest 11,4 seconden prijsgeven. WK-leider Elfyn Evans (Toyota) schoof van de baan, hij zal dus geen punten opstrijken op het Iberisch Schiereiland.

Op het parcours in Figueira da Foz was de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai) de snelste. Tänak en Neuville kwamen allebei zeven tienden tekort. Loubet was 1,9 seconden trager, Lappi gaf 2,8 seconden prijs. Rovanperä was 3,4 seconden langzamer dan zijn dichtste concurrent voor de eindzege, Sordo.

Neuville was achteraf gematigd tevreden over zijn eerste dag. “Soms had ik geen goed gevoel in de wagen en kon ik niet pushen. Als ik dat wel gedaan had, waren we waarschijnlijk van de baan gegaan. We zullen wat wijzigingen doen aan de afstelling van de wagen zodat we morgen wel plankgas kunnen geven.”

Rovanperä behoudt zijn leiding in de rally van Portugal. Sordo staat tweede op 10,8 seconden. Neuville staat derde en heeft een bonus van negen tienden op vierde plek Loubet, Lappi achtervolgt op 1,3 seconden van onze landgenoot. Ott Tänak is zesde op iets meer dan een minuut van de leider.

In het WRC2 staat Oliver Solberg aan de leiding en hij heeft een ruime voorsprong op de rest van het veld. Gus Greensmith kijkt tegen een achterstand van 50,2 seconden aan. Op zijn beurt heeft hij een bonus van tien seconden op Yohan Rossel, die een tijdstraf van veertig seconden kreeg. Hij was te laat aan de start van de zevende KP.

Morgen hervat de rally om 8u35 en werken de rijders zeven KP’s af.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.