Historic Tour Dijon: Belgisch succes in openingsmanche

Dit weekend vond in het Dijon de eerste manche van het Franse HVM-kampioenschap plaats. Tijdens de Historic Tour HVM hebben verschillende Belgen zich kunnen onderscheiden en behaalden ze zeges en podia in verschillende klassen.

(Foto: © Historic Tour)

In de Historical Ford Formula had Eric Lecluse, die aan klasse A deelneemt, de tweede tijd gereden in tijdens de kwalificaties. Hij kon zo vanop de eerste startrij vertrekken tussen wagens uit een hogere categorie. Hij eindigt als eerste in zijn klasse in beide races. Michel Dupont moest afrekenen met vering- en motorproblemen, maar hij kon de twee reeksen te eindigen. Pierre-Emilien Baert komt dit jaar over van de kartingsport. Ondanks de regen maakte hij geen enkel fout en eindigde hij in het midden van het klassement in beide races. Dat was het doel en het is voor hem een veelbelovende start in de autosport.

In de categorie voor pre-jaren ’90 van de Formula Ford Kent eindigde Michel Dupont twee keer net naast het podium, Georges Tomsen werd een keer vijfde en een keer zevende. Christian Deridder ging tijdens de kwalificatie de gravelbak in, met een gebroken koppeling als gevolg. Na drie uren werk was de wagen terug klaar voor de race. Hij eindigde als zesde en zevende, ondanks problemen met de carburateur. Eenzitter-rookie Jean Pierre Baudart had het hele weekend motorproblemen en moest twee keer opgeven. Tijdens de tweede race begaf de motor het volledig. In de categorie voor pre-jaren ’93 eindigde Pierre Dessy als twaalfde en negende.

In de Formule Renault Atmo eindigde Dean Rimbert, ondanks een defecte bougie in de kwalificaties, tweemaal als eerste en als tiende algemeen, zelfs voor de F3 en FR Turbos. Georges Tomsen wisselt dit seizoen zijn Opel Lotus-formule voor een Renault Atmo en eindigde als vierde en tweede.

De volgende manche is in Albi op 27 en 28 mei.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.