De nieuwe Porsche 718 Spyder RS, een lichte en sportieve cabrio

Porsche heeft de 718 Spyder RS gelanceerd. Het is de krachtigste versie van de Porsche Boxster, die dertig jaar geleden gepresenteerd werd. Dat komt omdat de motor van een 911 GT3 in de wagen ingezet wordt, het is de eerste keer dat zo’n krachtbron bij een open wagen met middenmotorconcept gebruikt wordt.

(Foto: Ā© Porsche)

De 718 Spyder RS beschikt over 500 pk door de 911 GT3-motor die onder de kap ligt. De cabriowagen gaat van nul naar honderd kilometer per uur in 3,4 seconden, na 10,9 seconden tikt hij de 200 km/u. De topsnelheid ligt op 308 km/u, 8 km/u hoger dan de 718 Spyder – zonder de aanduiding ‘RS’. De auto is enkel leverbaar met de Porsche-versnellingsbak met dubbele koppeling, zoals elk modern RS-model.

Het gewicht van de nieuwe 718 Spyder RS is 1.410 kilogram. De wagen heeft een kleine voorspoiler en heeft dus achteraan geen grote vleugel. Om de auto aerodynamisch te balanceren, beschikt hij over een ducktail-spoiler. De cabriowagen bezit een handbediende softtop, die in het voertuig opgeborgen kan worden of ook thuis achtergelaten kan worden. De luchtinlaten aan de zijkanten achter de hoofdsteunen zorgen ervoor dat het motorgeluid een extra effect krijgt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.