Belcar Zolder: Q1 Trackracing met twee Porsche 992 GT3 Cup

Na de start van de seizoenen van de Porsche Carrera Cup Benelux en de GT Cup open Europe op de circuits van Spa-Francorchamps en Portimao, is het dit weekend tijd voor de aftrap van het derde luik van het programma van het Belgische team Q1 Trackracing. Op Circuit Zolder start het seizoen van het nationale uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Championship, met een echte uithoudingsrace van maar liefst drie uur. Q1 Trackracing doet het in de klasse GTA, waarin de kanshebbers op de algemene zege en de nationale titel rijden, met twee bijzonder sterke crews, met name Jan Lauryssen en Tommy Rau enerzijds en Glenn Paenen, Jan Ooms en Filip Teunkens anderzijds, uiteraard aan het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup. Het eerste ‘groen licht’ van het seizoen is voorzien nu zondag, om 12u45.

Herinner u de schitterende tweede plaats van Q1 Trackracing vorig jaar tijdens een hard bevochten 24 Hours of Zolder. Het Limburgse team is terug in 2023 en niet alleen om de bekende Limburgse uithoudingsrace trachten te winnen, maar ook om een gooi naar de nationale uithoudingstitel te doen.

Het Belcar Endurance Championship is ons nationaal uithoudingskampioenschap en het spreekt voor zich dat we daar aanwezig willen zijn”, aldus teammanager Nicolas Vandierendonck. “Daarom opteren we in onze beide Porsche voor twee sterke teams die in de loop van dit seizoen zullen trachten Q1 Trackracing nog meer op de autosportkaart te zetten.”

Comeback in Belcar

Voor Glenn Paenen en Jan Ooms is het een terugkeer naar het Belcar Endurance Championship en zij doen het aan de zijde van een routinier uit het team, Filip Teunkens.

“Na een jaar afwezigheid hebben we de weg teruggevonden naar de Belcar Endurance Series en de handen in elkaar geslagen met Q1 Trackracing”, geven Glenn en Jan tekst en uitleg. “We vervoegen vaste waarde Filip Teunkens in de Porsche 992 GT3 Cup. Onze ambities zijn om vooraan mee te strijden in de GTA-klasse, maar vooral om hoog te scoren in de 24 Hours of Zolder. Het team en de auto hebben in de editie van 2022 laten zien waartoe ze in staat zijn en wij zouden deze trend graag verderzetten. De eerste kennismakingen met het nieuwe team, auto en teamgenoot waren dankzij het professionele kader zeer positief. De laatste testdagen staan nog gepland, zowel in Spa als op Circuit Zolder om voorbereid en sterk van start te kunnen gaan aanstaande zondag 14 mei.”

Sterk presteren

Vorig jaar maakte de Belgische autosport kennis met Tommy Rau, die naar het voorbeeld van zijn collega Jan Lauryssen meteen snel was in de Porsche 992. Samen hebben de racende ondernemers er duidelijk zin in.

“Ik ben blij om met Tommy te kunnen racen en we hebben zeker ambitie, al moet plezier in het racen wel op de eerste plaats komen”, aldus Jan Lauryssen, die vorig seizoen zowel in eigen land als Europees titels op zak stak, uiteraard met Q1 Trackracing. “Ik heb dit jaar gekozen om me tot één kampioenschap te beperken en dat samen met Tommy, maar dat neemt niet weg dat we stevig willen scoren. Die tweede plaats in de 24 Hours of Zolder staat inderdaad nog in mijn notaboekje en wij hebben zin in meer!”      

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.