WRX 2023: de grote terugkeer naar Mettet

Het WK Rallycross 2023 maakt een tussenstop in Mettet, waar van 4 tot 6 augustus een memorabel weekend wordt voorbereid.

(persbericht)

De komst van het FIA World Rallycross Kampioenschap (WRX) wordt een van de grote evenementen van het jaar op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Het Naamse circuit is na een afwezigheid van vijf jaar terug op de kalender en zal gastheer zijn voor de zesde ronde van het seizoen 2023. Het belooft een groot feest te worden, want het vindt plaats midden in de zomer, op 4, 5 en 6 augustus. Enkele van de beste coureurs uit de geschiedenis zullen er zijn, zoals o.a. Sebastien Loeb, winnaar van de laatste race hier in 2018. Hij maakt zijn terugkeer in het kampioenschap in de hoofdklasse, World RX1e.

De WRX is een van de meest intense autosportevenementen. Enkele van zijn mooiste pagina’s zijn geschreven in Mettet, waar asfalt- en onverharde secties de ideale omstandigheden bieden voor een verbluffend spektakel. Het kampioenschap richt zich op de toekomst door de World RX1e klasse te beperken tot voertuigen die 100% elektrisch zijn en indrukwekkende prestaties leveren. Dit geldt ook voor de RX2e wereldkampioenschappen, die eveneens aanwezig zullen zijn in Mettet. Het Europese RX1 kampioenschap blijft echter gebruikmaken van verbrandingsmotoren, net als de Belgische crosscar Junior en Senior kampioenschappen, die ook deel zullen uitmaken van het feest. Het Circuit van Mettet, dat gewend is om prestigieuze en internationale races te organiseren, is klaar om de toeschouwers een onvergetelijk weekend te bieden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.