De autosport dit weekend: met de start van het Belcar Endurance Championship

Wie dit weekend in de autosportkalender kijkt, ziet uiteraard dat we aan de eerste race van het Belcar Endurance Championship toe zijn. Het Belgische uithoudingskampioenschap doet het tijdens het New Race Festival op Circuit Zolder met een wedstrijd over drie uur, tijdens een meeting met ook de Belcar Sprint Cup, de Belcar Historic Cup en de Franse Mitjet. Maar er nog meer in autosportland.

Internationaal zijn heel veel ogen op de vijfde WRC-manche van het seizoen gericht, met een mogelijke revanche van Thierry Neuville. Onze landgenoot verspeelde een eerste zege van het seizoen in Kroatië na een fout, maar kan door zijn gunstige startpositie op het onverhard in Portugal zorgen dat hij de aansluiting met de top in het WK niet verliest.

In Brands-Hatch is het dan weer tijd voor de opener van de GT World Europe Sprint. In dat kampioenschap is de titel al drie jaar op rij naar twee Belgen gegaan: Dries Vanthoor en Charles Weerts. Kunnen zijn met BMW in de kleuren van WRT voor een ‘vier op een rij’ zorgen?

In de VS staat er een heuse klassieker op de kalender met de IMSA-wedstrijd op Laguna Seca, zonder Belgen evenwel, terwijl de Indy Car Series het op het infield van Indianapolis doet.

In eigen contreien is er naast Zolder ook de Spa Classic en de tweede manche van het BK rallycross vindt in het Nederlandse Valkenswaard plaats. Op twee wielen is er de Franse MotoGP in Le Mans.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.