F1 Miami: reacties na de race

Max Verstappen (Red Bull) vertrok gisteren vanop de negende plek en baande zich een weg naar de overwinning. In het slot ging de regerende wereldkampioen zijn ploegmaat Sergio Pérez (Red Bull) voorbij. Fernando Alonso (Aston Martin) reed een eenzame race en werd derde. Lewis Hamilton (Mercedes) reed een sterke race en klom vanaf de dertiende plek naar de zesde plek, Charles Leclerc (Ferrari) werd slechts zevende. We verzamelden enkele reacties uit het F1-veld.

(Foto: © Red Bull Racing)

Max Verstappen (Red Bull):

“Ik kwam probleemloos door de start en had een soepele race. Mijn stint op de harde band was goed en dat was cruciaal voor de zege. Ik had een leuke strijd met Pérez, maar ik had natuurlijk het voordeel van de versere banden. Vanop de negende plek vertrekken en de race winnen doet deugd.”

Sergio Pérez (Red Bull):

“Ik had niet de snelheid die Verstappen had en we moeten analyseren hoe we beter kunnen doen. Wanneer ik zag hoe hij zich een weg baande door het veld en ik moeite had met de banden, dacht ik: ‘dit ziet er niet goed uit’. Ik wil sterker en op mijn normaal niveau zijn voor Imola”

Fernando Alonso (Aston Martin)

“Ik beleefde een eenzame namiddag, maar ik heb er wel van genoten. Ik kon niks beginnen tegen Verstappen en Pérez, maar er was ook geen druk van achteruit. We hebben vier podiumplekken in de eerste vijf races behaald, het is een fantastisch begin van het seizoen. Als er ooit een kans is om te winnen, moeten we op de juiste plek zitten en dat is exact wat we nu aan het doen zijn.”

Lewis Hamilton (Mercedes):

“Van de dertiende naar de zesde plek gaan, is behoorlijk goed en ik had enorm veel plezier. We zaten even vast in een DRS-trein en ik had het lastig om in te halen. Ik moest geduldig zijn en uiteindelijk kon ik aanvallen. Het team werkt enorm hard om de wagen te verbeteren. We staan nog niet waar we willen staan, maar het moreel zit goed.”

Charles Leclerc (Ferrari):

“Ik had moeite met de wagen, dus ik moest vooral focussen om de finish te halen. Het was geen geweldige race; We moeten onderzoeken waarom we zo goed zijn in de kwalificatie en in de race volledig terugvallen. hopelijk kunnen we met de upgrades die eraan komen een stap vooruit zetten.”

Kevin Magnussen (Haas:

“Ik had op iets meer dan een punt gehoopt, maar ons doel van een top tien-plek is wel bereikt. Het was geen makkelijke race om punten te rapen, want alle grote teams stonden met beide wagens bij de eerste tien. De tiende plek was voor ons het hoogst haalbare. Het was een sterk weekend met een punt in onze thuisrace als beloning.”

Lando Norris (McLaren):

“Het was een lastige dag, we hadden moeite om snelheid te vinden. Ik had een goede start, maar kreeg een duw vanachter waardoor ik achteraan het pak moest aansluiten. We probeerden een andere strategie, maar daarvoor moest er een safety car-periode vallen. Die kwam er niet, maar nu moeten we de focus verleggen naar de volgende race.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.