F4 Frankrijk Magny-Cours: Stevenheydens met sterk weekend ondanks problemen

Yani Stevenheydens werkte dit weekend drie races af in het Franse F4-kampioenschap op het circuit van Magny-Cours. Hij kwalificeerde zich in de top tien en finishte twee keer bij de eerste zes, hij werd genekt door problemen tijdens de eerste race.

(Tekst & foto: © RACB National Team)

Yani Stevenheydens zet zijn leerschool in de eenzitterij verder. Dit weekend zette de vertegenwoordiger van het RACB National Team in lastige omstandigheden de zevende tijd in de kwalificaties neer.

“De sessie werd onderbroken door vier rode vlaggen”, legt de jonge Belg uit. “Het was zo goed als onmogelijk om een perfect rondje neer te zetten.”

Ondanks die zevende plaats op de startgrid voor de eerste race finishte onze landgenoot als 18de.

“Enkele seconden voor de start bleek het onmogelijk om de eerste versnelling in te schakelen. De versnellingsbak bleef gewoon in neutraal hangen. Ik kon dus pas als laatste onderweg, en via een paar mooie inhaalmanoeuvres finishte ik uiteindelijk als 18de op 26 rijders.”

Na de tweede race als vierde te zijn begonnen, door het systeem van de omgekeerde startgrid, finishte Yani na een foutje in de laatste ronde als vijfde.

In de derde en laatste race was het door de dubbele verschijning van de safety car lastig om plaatsen te winnen, maar na als negende aan de race te zijn begonnen legde Yani toch beslag op een zesde plek.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.