F1 Miami: winst voor Verstappen, opnieuw 1-2 voor Red Bull

Op het stratencircuit van Miami heeft Max Verstappen (Red Bull) zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. Sergio Pérez (Red Bull) moest tevreden zijn met een tweede plek nadat hij vanop de polepositie vertrokken was. Fernando Alonso (Aston Martin) mocht voor de vierde keer dit seizoen het derde schavot opklimmen.

(Foto: © Red Bull Racing)

Geen safety car en zelfs geen gele vlag, veel incidenten waren er niet. Desondanks werd de race pas in de slotronden in een definitieve plooi gelegd, al duurde de strijd voor de zege tussen Max Verstappen en Sergio Pérez (beide Red Bull) niet geheel lang. De Nederlander ging op versere mediumbanden voorbij zijn ploegmaat, die niet meer kon terugvechten, en won voor het tweede opeenvolgende jaar de Grote Prijs van Miami. Pérez kwam teleurgesteld als tweede over de streep. Fernando Alonso (Aston Martin) reed een eenzame race en werd derde.

Verder finishte George Russell (Mercedes) als vierde, Carlos Sainz (Ferrari) tikte ondanks een tijdstraf van vijf seconden als vijfde aan. Lewis Hamilton (Mercedes) vertrok als dertiende en baande zich een weg naar de zesde plek. Charles Leclerc (Ferrari) kon geen plekken goedmaken, hij startte en eindigde als zevende.

Verstappen slaat door zijn zege opnieuw een gat met Pérez in de WK-stand. De regerende wereldkampioen heeft 119 punten op zijn naam staan, zijn ploegmaat 105. Alonso behoudt zijn derde plek met 75 punten, hij heeft negentien punten bonus op Hamilton. Red Bull beschikt na vijf races al over een indrukwekkend puntenaantal van 224 in het constructeurskampioenschap. Aston Martin heeft er 102 en staat tweede, slechts zes punten voor op Mercedes en 24 voor op Ferrari.

De F1-teams krijgen een week pauze voordat het seizoen in Imola hervat. Daar wordt op 21 mei de eerste ’triple header’ van het seizoen ingeluid. De GP van Monaco en GP van Spanje vinden de weken daarop plaats.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.