F1 Miami: Russell en Verstappen snelste in vrije trainingen

In de vrije trainingen voor de GP van Miami was het voor één keer niet al Red Bull wat de klok sloeg. George Russell (Mercedes) wist in de eerste oefensessie de snelste tijd neer te zetten. In de tweede vrije training nam Max Verstappen (Red Bull) het roer over.

(Foto: © Mercedes)

George Russell (Mercedes) was de snelste in de eerste vrije training op het vers gegoten asfalt in Miami. Hij liet ploegmaat Lewis Hamilton twee tienden achter zich. Charles Leclerc (Ferrari) eindigde als derde, Max Verstappen (Red Bull) zette de vierde snelste tijd neer. Carlos Sainz (Ferrari) sloot de top vijf af. Halverwege werd de sessie even stilgelegd nadat Nico Hülkenberg zijn Haas-bolide in de muur gezet had.

Verstappen liet tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd noteren, een 1:27.930. Sainz en Leclerc waren ongeveer vier tienden trager. Tegen het einde van de sessie parkeerde de Monegask zijn Ferrari in de bandenmuur, waardoor de rode vlaggen even van kracht waren. Pérez moest bijna een halve seconde prijsgeven en werd vierde.

Morgen staat de derde en laatste vrije training van het weekend gepland om 18u30, de kwalificatie volgt om 22u00. Zondag start de race om 21u00.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.