Lamborghini Super Trofeo 2023: Ugo De Wilde op titeljacht met Iron Lynx

Ugo de Wilde maakt in 2023 deel uit van het Iron Lynx team en zal in de kleuren van het team de Lamborghini Super Trofeo betwisten. De 20-jarige Belg begint zijn seizoen 2023 begin juni op het circuit van Le Castellet. Na Sarah Bovy en Alessio Picariello wordt hij dit jaar de derde Belg die onder de vlag van het inmiddels vermaarde Iron Lynx-team rijdt.

Het Italiaanse team is inderdaad de officiële vertegenwoordiger van Lamborghini geworden en is aanwezig in bijna alle grote uithoudingskampioenschappen. Dit jaar al bereidt het team een aanwezigheid in Hypercar voor met start in 2024.

Ik kwam in contact met Andrea Piccini, hoofd GT bij Iron Lynx“, legt de jonge Brusselaar uit. “Hij is een voormalig professioneel rijder die meerdere jaren in de F3000 heeft geracet, de 24 uur van Spa heeft gewonnen en ook meerdere keren aan Le Mans heeft deelgenomen. Mijn missie binnen het team is heel eenvoudig. Ik wil de Lamborghini Super Trofeo winnen. Het kampioenschap rijdt vaak tijdens de weekends van de GT World en uiteraard in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa. Ik deel het stuur van mijn Huracan Evo2 met de 17-jarige Portugees Rodrigo Testa. We hebben al vier dagen samen getest en we hebben een goede verstandhouding met elkaar, maar ook met onze ingenieur, een voormalig lid van het Lambo GT3 FFF Orange-team. De auto is goed voor 630 pk, met weinig downforce, en is heel anders dan wat ik de afgelopen seizoenen heb bestuurd, maar ik heb me vrij snel aangepast. Ik moest ook wennen aan de nieuwe Hankook-banden.

Op het programma staan zes meetings met twee races van 55 minuten plus een grote finale aan het eind van het jaar in Vallelunga.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.