In een notendop: F1

  • Miami GP – Twee van de drie DRS-zones van het stratencircuit in Miami zijn ingekort, enkel de zone op de start/finish blijft hetzelfde. Vorig weekend was de DRS-zone op het lange rechte stuk in Baku ook ingekort en de GP daar was een teleurstelling. De Grote Prijs van Miami had vorig jaar niet veel om het lijf en de ingekorte DRS-zones beloven dit jaar niet veel goeds.
  • General Motors – General Motors, die samen met Andretti in de F1 wil stappen, is aan het bekijken om het wereldkampioenschap te betreden als krachtbronleverancier vanaf 2027. Michael Andretti heeft al laten blijken dat zijn teamvoorstel om in de F1 toe te treden, groen licht zal krijgen. Het zou dan krachtbronnen van Cadillac gebruiken, een submerk van GM, maar General Motors wil verder gaan dan dat en wil aan meerdere teams krachtbronnen leveren.
  • Vettel in Goodwood – Sebastian Vettel zal tijdens het Goodwood Festival of Speed met F1-wagens uit zijn eigen collectie rijden. Het is al van 2012 geleden dat de Duitser nog aanwezig was in Goodwood. Onder andere de Williams FW14B, waarmee Nigel Mansell wereldkampioen werd, en de McLaren MP4/8 uit 1993 van Ayrton Senna zal Vettel besturen tijdens het weekend van 15 en 16 juli.
  • Privésessie Alpine – Victor Martins zal volgende week maandag voor het eerste een F1-wagen besturen tijdens een privésessie. Hij zal achter het stuur kruipen van de Alpine A521 uit 2021, waarmee Esteban Ocon de GP van Hongarije won. Jack Doohan zal de volgende dag met de bolide mogen rijden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.