EuroNASCAR: de start van een nieuw seizoen dat in Zolder eindigt

Dit weekend start het nieuwe EuroNASCAR-seizoen op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. 29 wagens en 48 rijders zullen strijd voeren op het Spaanse circuit, waar ook de MotoGP later dit jaar nog halthoudt. Na dit weekend zal de EuroNASCAR nog vijf andere circuits aandoen.

(Foto: © EuroNASCAR)

Aan de Europese NASCAR nemen rijders van achttien verschillende landen deel, waaronder ook België. In de EuroNASCAR PRO ging PK Carsport, dat dit jaar ook in de Belcar te zien is, met Anthony Kumpen in zee. Hij komt met het startnummer 24 aan de start. Marc Goossens ging bij het Italiaanse CAAL Racing aankloppen en bestuurt dit weekend de #56-wagen. Hij zal de wagen delen met Sven Van Laere, die in de EuroNASCAR 2 in actie komt. Alon Day en Alexander Graff, de kampioen en vice-kampioen van vorig jaar, nemen niet deel aan dit EuroNASCAR-seizoen. De nummer drie van vorig jaar, Gianmarco Ercoli, is wel van de partij.

Op de kalender staan twaalf manches gepland op zes verschillende circuits. Dit weekend zet de EuroNASCAR zijn tenten op in Valencia. Daarna gaat het kampioenschap nog naar Brands Hatch in het VK (17-18 juni), de Autodromo di Vallelunga in Italië (8-9 juli), de Autodrom Most in Tsjechië (26-27 augustus) en de Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland (23-24 september). Het seizoen sluit af op het Circuit Zolder van 14 tot 15 oktober.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.