De autosport dit weekend: Spa en Monteberg in eigen land, twee WK’s over de landsgrenzen

Dit weekend zal iets rustiger worden dan het voorbije topweekend, maar met de vijfde Grand Prix F1 in Miami en de zevende manche al van de Formula E, in Monaco, staan er toch weer twee wereldkampioenschappen op de kalender. Maar er is nog meer dit weekend, onder meer op het circuit van Spa-Francorchamps.

Iedereen hoopt uiteraard dat er in Miami meer te beleven valt dan in Baku afgelopen weekend, want daar zakte het spektakelniveau van de F1 ver onder nul. Sportieve strijd is ook iets wat de Formula E nodig heeft, want een vertoning waarbij niemand… aan de leiding van een wedstrijd wil rijden, is voor de geloofwaardigheid van een kampioenschap alvast niet optimaal. We hopen uiteraard ook op een sterk weekend van Stoffel Vandoorne in Monaco, want de wereldkampioen beleeft voorlopig een moeilijk seizoen.

Het Europese rallykampioenschap is te gast op de Canarische eilanden, met de tweede rally van het seizoen, terwijl op en om de Monteberg er een populaire VAS-rally op de kalender staat.

Internationale GT-wedstrijden zijn er in Silverstone (British GT), Magny-Cours (FFSA GT4) en Fuji (Super GT). In Magny-Cours is er ook de tweede manche van de Franse F4. Onder meer Yani Stevenheydens, Bertrand Baguette, Stéphane Lemeret en Benjamin Lessennes houden er de Belgische eer hoog.

In Spa tot slot is er de 12 Hours of Spa, de tweede Europese manche van de 24H Series by Creventic, met naast de Belgen ook zestien GT3-wagens. Wat betreft VAS, is er naast de Monteberg ook de slalom in Zonhoven.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.