F1 Academy: Marta Garcia met twee zeges en leiding in tussenstand

Heel wat kritiek op de afwezigheid van “live” uitzendingen van de nieuwe serie, gevolgd door enkele technische diskwalificaties. Het zette de mooie prestaties van de Spaanse Marta Garcìa en de Emirati zussen Amna en Hamda Al-Qubaisi wat in de schaduw. De herkansing is er al het volgende weekend in Valencia.

Foto: © premaracing.com/media

Beginnen we met de openingsrace waarin Marta Garcìa (Prema) haar pole verzilverde en Nerea Martì (Campos) naar een mooie tweede plaats reed voor de jonge Filipijnse Bianca Bustamante (Prema). Na afloop echter werden er onregelmatigheden vastgesteld aan ophangingselementen bij de wagen van Martì, die hierop werd gediskwalificeerd en de uitslag dus een Prema dubbel zag.

De race met de omgekeerde grid zag een dominante overwinning van Amna Al Qubaisi (MP Motorport), voor Lena Bühler (ART) en Lola Lovinfosse (Campos). De afsluitende derde race gaf ons een mooie samenvatting van het weekend met een zege van Marta Garcìa (Prema) voor de zussen Hamda Al Qubaisi en Amna Al Qubaisi (beiden MP Motorsport).

Na dit openingsweekend zien we een eerste tussenstand in het kampioenschap met Garcìa (58 punten) aan de leiding, voor Amna Al Qubaisi (36) en Hamda Al Qubaisi (26). Volgend weekend is er al het vervolg van het kampioenschap met de races in Valencia.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.