Carrera Cup Benelux Spa: zege en pole voor August by NGT

Het autosportseizoen 2023 kende afgelopen weekend zijn eerste grote afspraak in eigen land met de Belgische manche van het zeer hoogstaande FIA World Endurance Championship. Voor de meer dan 70.000 toeschouwers werden ook de eerste twee races van de Porsche Carrera Cup Benelux verreden en die wedstrijden zagen ook twee Porsche 992 GT3 Cup van August by NGT aan de start verschijnen. NGT Racing zet dit seizoen zijn samenwerking met August Porsche Addiction verder en dat met duidelijke titelambities. Vicekampioen 2022 Glenn Van Parijs, die met het startnummer #15 het hele seizoen afwerkt, krijgt in drie van de zes meetings een andere Belg naast zich, met name de jonge belofte Benjamin Paque. Hij doet het met het startnummer #92 en ook hij was in Spa aanwezig. Beide rijders presteerden zeer sterk op het befaamde asfalt van de Ardennen.

(Foto: © Benny Houbrigts)

De samenwerking tussen NGT Racing en August Porsche Addiction is uiteraard niet nieuw, want ook vorig seizoen sloegen Lionel Hansen en Marc Maton al de handen in elkaar, “maar dit jaar racen we in de Porsche Carrera Cup Benelux onder één dak als August by NGT”, legt Marc Maton uit. “De sterke punten van beide teams verenigen was een logisch vervolg op de kennnismaking van vorig jaar en we koesteren dan ook ambities voor dit seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Tijdens de wintermaanden behaalden we met Benjamin Paque al een tweede plaats in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe en die positieve lijn konden we dit weekend in Spa-Francorchamps verder doortrekken.”

Pole, snelste ronde en zege op vrijdag

Glenn Van Parijs startte het seizoen op een zeer sterke manier, met de polepositie voor de eerste race, terwijl Benjamin Paque in moeilijke omstandigheden de achtste tijd neerzette. Voor de tweede race deelden de teamgenoten dan weer de derde startrij, met Van Parijs op vijf en Paque op zes.

De eerste race van het weekend werd een voltreffer voor het team, want niet alleen kon Glenn Van Parijs zijn pole in winst omzetten, met een snelste ronde als bonus, Paque reed een sterke inhaalrace en klom van acht naar vier. De jongeman uit Luik, die in Tongeren school loopt, gaf meteen zijn visitekaartje af. August by NGT was ook het beste presterende team in die eerste race van het seizoen.

Op zaterdag, voor tribunes die afgeladen vol zaten, wist Glenn Van Parijs in zeer moeilijke omstandigheden een inhaalrace van vijf naar twee neer te zetten, wat maakt dat de Limburger als de leider in het kampioenschap uit de Ardennen kon vertrekken. Voor Benjamin Paque werd het een iets meer complexe race, want hij diende na een aanrijding door een andere deelnemer als snel de pitlane op te zoeken. Het team koos voor een wissel naar slicks en Paque zette in zeer delicate omstandigheden nog de snelste raceronde op de tabellen. 

Ondanks die aanrijding zijn wij zeer tevreden over de geleverde prestaties van onze beide rijders en uiteraard is het jammer dat Benjamin in de aanvangsfase van die tweede race pech kende. Dat doet echter niets af aan zijn prestaties dit weekend. We zien hem nog tweemaal terug dit seizoen, daar waar Glenn uiteraard de titel als ambitie heeft, dat heeft hij voor het seizoen duidelijk aangegeven”, aldus nog Marc Maton.

De volgende afspraak is op 10 en 11 juni in Hockenheim.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.