FIA WEC Spa – 3H: Toyota vooraan, WRT aan kop in LMP2

Na drie uur wedstrijd, of halfweg, gingen beide Toyota aan kop. José Maria Lopez had 55 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Ryo Hirakawa. Dane Cameron was met zijn Porsche 963 derde op 1 minuut 41 seconden. Met technische problemen voor Laurens Vanthoor (Porsche) en een ongeval van Renger van der Zande (Cadillac) verdwenen twee wagens uit de wedstrijd die het de beide Toyota moeilijk maakten. De strijd in LM GTE Am was nog volledig open en ook Sarah Bovy en Ulysse De Pauw waren hierbij nog in strijd voor de overwinning.

Na goed anderhalf uur ging Renger van der Zande zwaar de bandenstapels in bij het oprijden van de Raidillon. Hoewel de Cadillac zwaar beschadigd was, kon de Nederlander zonder hulp uit de monocoque klimmen.

Bij de herstart zat Sébastien Buemi met de #8 Toyota onder de achtervleugel van de Porsche van Laurens Vanthoor, die tweede was, maar de Belg kon wegrijden van de Zwitser. Vanthoor had een twaalftal seconden achterstand op de leidende #7 Toyota toen hij na twee uur en een kwart stilviel bij het uitsturen van de Busstopchicane.

De #2 Cadillac was vierde, met een ronde achterstand, gevolgd door beide Ferrari 499P, de #93 Peugeot, de Hertz Team JOTA Porsche en de Glickenhaus.

In LMP2 toonden beide Team WRT wagens zich. De #31 van Robin Frijns ging aan de leiding met slechts drie tienden voorsprong op ploeggenoot Louis Delétraz in de #41. Er zat na drie uur wedstrijd minder dan 23 seconden tussen de leidende WRT-bolide en de als zesde geplaatste Prema Racing Oreca van Pin-Bortolotti-Kvyat.

LM GTE Am: Aston Martin vs Ferrari vs Porsche

In LM GTE Am was het in de eerste wedstrijdhelft een heel open strijd waarbij de eerste vier wagens zich na drie uur binnen de acht seconden bevonden. Lilou Wadoux (Richard Mille AF Corse – Ferrari) ging na drie uur aan de leiding voor Zacharie Robichon (Proton Competition – Porsche) en Ahmad Al Harthy (ORT by TF – Aston Martin). Rahel Frey, de teamgenote van Sarah Bovy, was met de Iron Dames Porsche vierde.

Simon Mann, die de #21 Ferrari met Ulysse De Pauw deelt, nam de vijfde positie in met 23 seconden achterstand op de leider. Doordat Schiavoni in het begin van de wedstrijd van de baan ging, telde de #60 Iron Lynx Porsche van Alessio Picariello al vier ronden achterstand.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.