F1 Azerbeidzjan: Verstappen na 2028 niet meer in koningsklasse?

Max Verstappen liet tijdens het weekend van de GP van Australië weten dat hij nog niet weet wat hij zal doen na 2028, wanneer zijn monstercontract bij Red Bull afloopt. Hij uitte wat kritiek richting de F1 die alsmaar meer Grote Prijzen wil organiseren – met soms ook een sprintrace. In Baku ging de Nederlander verder over zijn opmerkingen.

(Foto: © F1)

Verstappen liet in Melbourne al zijn licht schijnen op de steeds aandikkende F1-kalender, die dit jaar – normaal gezien – een recordaantal van 23 races moest bevatten. “Ik hoop dat er niet te veel veranderingen meer komen, anders zal ik hier niet lang meer blijven”, zei de Nederlander vier weken geleden in Australië. “We zijn op weg naar seizoenen met 24 of 25 races. Als er daar nog bij komen, hoeft het voor mij niet meer.”

Tijdens de persdag in Baku ging Verstappen verder op het onderwerp. “Als de kalender blijft uitbreiden, zelfs zonder de sprintraces, begin je op een bepaald moment na te denken of dit het allemaal wel waard is. Ik hou van racen, ik hou van winnen en ik ken mijn inkomen. Dat alles wordt aanzien als een geweldig leven, maar is dat echt zo? Op een bepaald komt er volgens mij een moment in je carrière waarin je iets anders wilt doen. Voor sommige mensen klinkt dat misschien raar, maar er is een grens.”

Het contract van Verstappen loopt na het seizoen 2028 af en de Nederlander is niet zeker of hij dan nog steeds even gemotiveerd zal zijn. “Als het te ver gaat, zal het tijd zijn voor verandering. Je moet jezelf altijd afvragen of je nog steeds gemotiveerd bent en of je plezier vindt in wat je doet. Voor nu is dat zo, maar er zal zeker een tijd komen dat ik andere dingen wil doen.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.