Carrera Cup Benelux: Van Parijs en Masters meesterlijk in verregende kwalificatie

Na een donderdag vol vrije trainingen, startte de tweede dag van het FIA WEC in Spa-Francorchamps met de kwalificatiesessie van de Porsche Carrera Cup Benelux. Onder een lichte regen gingen de 32 deelnemers aan de merkencup van Porsche van start voor een sessie die zowel de startorde voor de eerste als de tweede race zou bepalen.

Glenn Van Parijs bezorgde August by NGT meteen de eerste polepositie van het seizoen in een tijd van 2:36.258. Daarmee start de Hasselaar vandaag, vrijdag als eerste voor de opener van het seizoen, voor Keagan Masters (Ombra Racing) en Robert De Haan (Richardson Racing).

Voor de tweede wedstrijd, zaterdagochtend voor de start van het FIA WEC zien we de Brit Masters op polepositie, voor De Haan en Lucas Groeneveld (Team GP Elite). Glenn Van Parijs zette de vijfde tijd neer voor de tweede race. Twee andere Belgen vinden we verderop, met Benjamin Paque (August by NGT) op de achtste en zesde plek, en Sam Dejonghe (RedAnt Racing) moet het stellen met de tienden en twaalfde stek.

In PRO-AM zal Didier Glorieux (Speedlover) tweemaal als eerste vertrekken, Chedric Chassang (GP Elite) tikte tweemaal als snelste aan in AM.    

De eerste race start vrijdag om 14u35, de tweede morgen om 10u45.    

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.