Euro RX: aftellen naar Hongarije

Volgend weekend begint in het Hongaarse Nyirad een nieuwe seizoen voor het Europese kampioenschap rallycross waar er wordt gestreden in twee categorieën, RX1 en RX3.

Met Enzo Ide zien we in Hongarije een landgenoot aan het werk in RX1, de klasse voor Supercars. Ide breit dus een vervolg aan zijn Europese campagne van 2022 waar hij in Portugal een manche wist te winnen. Enzo Ide zal aantreden met zijn ondertussen vertrouwde Audi S1, maar waar hij voorheen met EKS werkte koos Ide nu voor een samenwerking met Volland Racing, het team van de Duitser Rolf Volland die vroeger zelf rallycross reed. Volland is geen nieuwkomer in rallycross en vorig jaar zag Volland Kobe Pauwels nog kampioen worden in RX3 met een Audi van Volland Racing. Wie weet mag Ide diezelfde droom koesteren, maar dan in Euro RX1?
De tegenstand in RX1 is alvast stevig. Zo is regerend kampioen Anton Marklund opnieuw van de partij. Ditmaal neemt de Zweed deel met een Ford Fiesta, waarmee hij ook Ken Block herdenkt, eerder dit jaar overleden. De Noor Andreas Bakkerud mogen we ook bij het rijtje kanshebbers rekenen met een Audi S1. En als we over kandidaten spreken voor de overwinning, kijken we ook naar de Let Janis Baumanis met een Peugeot 208.

In RX3 zien we dit jaar geen Belg aan het werk. Kobe Pauwels verliet het internationale rallycross-gebeuren met een titel en dus zien we hier na het seizoen met zekerheid een nieuwe naam aan de top verschijnen. Voor de winst kijken we best naar rijders die een Audi van Volland Racing besturen in RX3. En dan komen we terecht bij de Pool Damian Litwinowicz en de Noor Espen Isaksaetre.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.