WRC Kroatië: reacties voor tweede dag

De rally van Kroatië werd gisteren op gang getrapt en Thierry Neuville (Hyundai) staat momenteel aan de leiding. Elfyn Evans (Toyota) volgt op 5,7 seconden, Ott Tänak (Ford) kijkt tegen een halve minuut achterstand aan. Sébastien Ogier (Toyota) kreeg gisteren nog een tijdstraf van één minuut, hij had zijn gordels niet aan voor hij de tweede KP hervatte na een lekke band.

(Foto: © Hyundai)

Thierry Neuville (Hyundai):

“Ik ben blij dat ik eerste sta. Het begin van de dag was moeilijk, later op de dag voelde ik me comfortabeler in de wagen, maar ik kon nog steeds niet voor de volle honderd procent pushen. De volgende dagen zullen lastig zijn, we starten als een van de laatste Rally1-wagens. Het kan dus zwaar worden.”

Grégoire Munster (Ford), met copiloot Louis Louka:

“Het was een lastige eerste dag. Eerst hadden we een mechanisch probleem tijdens de eerste twee KP’s en dan liepen we een lekke band op in de vierde. We waren klaar om in de afwisselende weersomstandigheden te rijden, maar de proef was droger dan gedacht. Tijdens de proef gingen we wijd en raakten we een berg zand. We startten de wagen opnieuw, maar iets onder de motorkap vatte vuur. Dat betekende einde dag voor ons.”

Tom Rensonnet:

“Dit is niet wat ik verwacht had van een asfaltrally. Grote coupures, gravel in de bochten en een glad wegdek maken deze rally enorm moeilijk. We hadden een lekke band in de vierde KP en tijdens de tweede lus testten we met gemixte banden. We hebben vandaag veel geleerd.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.