WRC Kroatië: Neuville na sortie: “We droomden van een overwinning dit weekend”

Thierry Neuville (Hyundai) raakte tijdens de elfde KP een betonblok en beschadigde zijn achterwiel. Hij kon niet uitrijden, maar zal morgen wel herstarten. De Belg leidde de rally van Kroatië op het moment van zijn sortie.

(Foto: © Hyundai)

Neuville moest zaterdagochtend vol aan de bak om zijn leiding te behouden. “Elfyn Evans kwam opzetten, daarom moesten we wat pushen. In een bocht naar rechts remde ik iets te laat, pakte ik de coupure en verloor ik grip achteraan. We raakten een betonblok en de rally was voorbij voor ons.”

Na gisteren was het gevoel in de wagen bij de Belg nog steeds niet optimaal. “Tijdens de elfde proef voelde ik me niet geheel comfortabel. Het was een nieuwe KP, gecombineerd met lastige omstandigheden, en volgens mij waren we bijgevolg niet heel snel op die KP. Ik had verwacht dat ik mijn ritme van gisteren kon vasthouden, maar ik maakte jammer genoeg een fout.”

“Ik wil mij graag excuseren bij het team. We droomden allemaal van een overwinning dit weekend met één specifieke reden”, waarmee Neuville refereert naar het overlijden van ploegmaat Craig Breen. “We waren er dichtbij, maar jammer genoeg eindigde onze rally te vroeg.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.