GT4 European Series: winst voor Audi, eerste punt voor Herremans

De eerste afspraak van de GT4 European Series op het circuit van Monza werd een zeer leuk kijkstuk met winst voor Team Speedcar Audi, voor Borusan Otomotiv en Hofor Racing, beide met de nieuwe BMW M4 GT4. Kenny Herremans en Dante Rappange pakten het laatste punt in de Silver-klasse en starten hun seizoen dus op een positieve manier. Antoine Potty en zijn teamgenoot Etienne Cheli reden de Toyota Supra van Xwift Racing Events naar de vijftiende plek in diezelfde ‘Silver’-klasse. 

De race werd al snel onderbroken door een rode vlag, maar het vervolg was bijzonder leuk om te zien. Vooraan wisselden de posities bijzonder regelmatig en uiteindelijk kon het Franse duo Laroche-Consani het laken naar zich toetrekken voor de beide BMW M4 GT4 van Besler-Edgar en Schrey-Piana. 

Van Belgische zijde kon Kenny Herremans aan het stuur van de V8 Racing Camaro dus zijn eerste punt veilig stellen, terwijl het Oost-Vlaamse Xwift Racing Events ook op punterjacht was dankzij een sterke openingsstint van Antoine Potty in de Toyota Supra GT4, maar zijn teamgenoot kreeg jammer genoeg een tikje aan de eerste chicane en verloor enkele plaatsen. In de Pro-Am werd Rodrigue Gillion in zijn Aston Martin negende. 

De tweede race volgt morgen, zondag, op het middaguur.    

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.