GT Open: naar sterk seizoen met meer dan 30 wagens en start in Portimao

Tijdens het weekend van 29 en 30 april start in Portimao ook de editie 2023 van de International GT Open en dat op het Autódromo internacional do Algarve bij Portimão. Met 33 auto’s op de inschrijvingslijst voor de eerste meeting, waarvan 31 voor het hele seizoen, tekent het kampioenschap voor een mooi seizoen. Zeven merken: Aston Martin, Audi, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes en Porsche zijn momenteel vertegenwoordigd, verdeeld over drie klassen (Pro, Pro-Am, Am). Laurent De Meeus is wederom de enige Belg.

Foto: © GT Open

Dit seizoen wordt het achttiende van de International GT Open en in 2023 bestaat GT Sport Organización 25 jaar. In 1999 lanceerde de in Madrid gevestigde organisatie het Spaanse GT-kampioenschap en voortbouwend op die ervaring werd in 2006 de International GT Open opgericht.

Jesús Pareja, CEO van GT Sport, blikt dan ook met plezier terug: “Het is moeilijk om toe te geven dat vijfentwintig jaar zo snel voorbij zijn gegaan. Ik herinner me dat ik, toen mijn autosportcarrière voorbij was, ik probeerde een normaal zakenleven op te bouwen, maar dat duurde niet lang… Ik miste de racewereld. Promotor en organisator worden was meer dan een gok, een sprong in het onbekende, maar hier zijn we dan, vijfentwintig jaar later, met de organisatie van drie series in heel Europa. Het is goed gegaan en ik ben alle mensen dankbaar die het mogelijk hebben gemaakt, onze deelnemers, partners en het personeel van GT Sport, waarvan de meesten al sinds de beginjaren bij de organisatie zijn.

Er is geen betere manier om deze verjaardag te vieren dan te zien hoe goed de zaken er dit jaar voor de International GT Open uitzien. Met 31 inschrijvingen voor het volledige seizoen zijn we terug op het niveau van voor de pandemie. De GT3-racemarkt is zeker gezond, maar de concurrentie blijft hevig en ik ben blij dat we onze kern van deelnemers hebben kunnen behouden en veel nieuwe teams en coureurs hebben kunnen aantrekken, die vertrouwen hebben in ons product, de organisatie en de vriendelijke sfeer van de serie.

Zoals gebruikelijk zullen ook de andere series van GT Sport het seizoen starten in Portimão: de GT Cup Europe met onder meer Q1 Trackracing, kent ook een groter startveld, terwijl de Euroformula Open steeds meer naam maakt als belangrijke sport op de ladder in de formulepiramide. Bovendien is er ook de start van de TCR Europe. Het evenement vormt ook de aftrap van de Kumho TCR World Tour.

Noteren we dat het seizoen zeven meetings telt, met eind mei de Belgische manche.

2023 Kalender

  • 30 April: Algarve (P)
  • 28 Mei: Spa-Francorchamps (B)
  • 18 Juni: Hungaroring (H)
  • 23 Juli: Circuit Paul Ricard (F)
  • 10 September: Red Bull Ring (O)
  • 24 September: Monza (I)
  • 22 Oktober: Barcelona-Catalunya (S)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.