WRC Kroatië KP6: voorsprong van leider Neuville krimpt, Evans dichtste achtervolger

De tweede lus op de eerste dag van de WRC-rally van Kroatië begon droog, maar er hing regen in de lucht. Sébastien Ogier (Toyota) was de snelste in de vijfde KP. Tijdens de zesde proef begon het wat te miezeren, Esapekka Lappi (Hyundai) legde die proef het snelst af.

(Foto: © Hyundai)

Sébastien Ogier (Toyota) klokte de snelste tijd in de vijfde KP. Hij was 4,8 seconden sneller dan Elfyn Evans (Toyota). Ott Tänak (Ford) en Kalle Rovanperä (Toyota) reden exact dezelfde tijd, die 5,8 seconden trager was dan die van Ogier. Thierry Neuville (Hyundai) werd vijfde en zag zijn voorsprong in het klassement verder slinken.

De zesde KP lag er op sommige plaatsen wat vochtig bij en het begon tijdens de proef ook licht te regenen, maar de droge banden waren nog steeds de betere keuze. Esapekka Lappi (Hyundai) schreef de proef nipt op zijn naam. Hij ging zeven tienden sneller dan Evans en 1,9 seconden rapper dan Ogier. Neuville werd vierde op 6,4 seconden en zag zijn dichtste achtervolger Evans dichter komen. Tänak was een van de rijders die voor een mix van droge en regenbanden opteerde, hij verloor zeventien seconden. Ook Takamoto Katsuta (Toyota) en Pierre-Louis Loubet (Ford) gebruikten die bandenmix, zij verloren meer dan 40 seconden.

De Belg behoudt zijn koppositie in de rally, maar ziet zijn marge op de tweede plek minderen. Evans nadert tot op acht seconden. Lappi schuift op naar de derde plek en heeft een achterstand van 29,2 seconden op de leider. Tänak zakt door zijn gok op de regenbanden naar de vierde plek, hij staat 2,2 seconden achter op Lappi. Ogier heeft nog steeds meer dan een minuut goed te maken op Neuville, Loubet staat zesde. Grégoire Munster (Ford) ging van de baan in de zesde KP en zakt weg in het WRC2-klassement. Tom Rensonnet blijft vierde in het WRC3.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.