In een notendop: F1

  • Ferrari – De FIA heeft de klacht van Ferrari afgewezen. De Scuderia was niet akkoord met de tijstraf die Carlos Sainz gekregen had na zijn botsing met Fernando Alonso (Aston Martin). Volgens de internationale autosportbond had het team geen nieuwe bewijzen om de bestraffing te weerleggen. (Foto: © Ferrari)
  • Frank Williams Academy – Williams en de Britse Spinal Injuries Association, SIA, slaan de handen in elkaar en hebben de Frank Williams Academy gelanceerd. De academie moet er mee voor zorgen dat mensen met een ruggengraatletsel een waardig leven kunnen hebben. Ze zal vooral instaan voor meer gerichte expertise doorheen de zorgsector en is een ode aan Frank Williams, ex-teambaas bij Williams, die zelf ook met een ruggengraatletsel leefde.
  • Sprint Azerbeidzjan – De F1-rijders steunen het idee om een aparte kwalificatiesessie voor de sprintraces te organiseren. De sprintrace zal de startvolgorde van de GP niet meer bepalen, een fout in de sprintrace is nu dus minder kostbaar. Het weekendformat wordt lichtjes gewijzigd. Op vrijdag vinden de eerste vrije training en de kwalificatie voor de GP op zondag plaats. Zaterdag wordt de tweede vrije training vervangen door een kwalificatiesessie voor de sprintrace, die wordt ook op zaterdag afgewerkt. Zondag is de Grote Prijs aan de beurt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.