Belcar testdag Zolder: nat circuit en onvrede over dagprogramma: “Onmogelijk om deftig testplan af te werken in sessies van veertig minuten”

Op het Circuit Zolder lag er in de namiddag opnieuw een nat circuit te wachten. Van een droge lijn was er geen sprake meer. Telkens er een nieuwe testsessie begon, viel er regen uit de lucht. Er was ook wat te doen om het feit dat de Petrolhead op dezelfde dag plaatsvond.

De regen in Zolder, gecombineerd met de aanwezigheid van de Petrolhead, zorgde net zoals in de voormiddag voor een lastige situatie bij de ploegen. “Het is een frustrerende dag”, vertelt Nicolas Vandierendonck van Q1-Trackracing. “De testsessies van veertig minuten zijn er gekomen doordat de Petrolhead vandaag ook rijdt. Die korte tijdsloten zijn niet genoeg om een deftig testplan af te werken. De regen helpt ook niet, de wagen moet constant opnieuw afgesteld worden en dat kost tijd die we niet hebben.”

De regenval had bij het ene team al meer invloed dan bij het andere. Voor Guino Kenis en zijn equipe waren de natte omstandigheden niet echt een probleem. “We hebben de wagen al voldoende getest”, verklaart de G&A Motorsport-rijder. “Zowel op een droog als een nat circuit in Spa en Zolder hebben we al met de wagen gereden. Zonder deze testdag waren we ook klaar geweest voor het nieuwe seizoen.” Kenis rijdt dit seizoen met G&A Motorsport, waar ook zijn dochter Julie aan de slag gaat. “Ik ben supertrots op wat mijn dochter presteert.”

Ook Koen Wauters was in Zolder, hij zal het volledige Belcar-seizoen afwerken. “Ik doe het puur voor het plezier. Ik hoef niks meer te bewijzen, daarvoor ben ik te oud”, lacht Wauters, die opnieuw voor Belgium Racing uitkomt. “Het is zeven maanden geleden dat ik nog aan een stuur gedraaid heb, dus ik moet rustig opbouwen. Ik heb de limieten niet opgezocht. Met de natte baan is dat ook niet slim om te doen, je hebt nu niks te winnen door te snel te willen gaan. In mei moet ik dat laatste tiende pas vinden.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.