GT World Challenge Europe Monza: veel volk in Bronze Cup, Belgen zowat overal aanwezig

Komend weekend start het nieuwe seizoen van de GT World Challenge Europe met een race in de Endurance Cup, de 3 uur van Monza. Na een jaar afwezigheid mag de ‘Temple of Speed’ het seizoen op gang trappen. De deelnemerslijst is goed gevuld, 55 wagens zijn ingeschreven. De Bronze Cup is, samen met de Pro-klasse, de best bezette categorie, 17 wagens strijden er om de zege. De overige 21 wagens worden over de Gold Cup, de Silver Cup en de Pro-Am klasse verspreid en er is heel wat Belgische aanwezigheid in Monza.

Foto’s: © SRO

In de nieuwe Gold Cup staan zeven ploegen klaar. Elk Belgisch team dat meerijdt in Monza vaardigt er één wagen af, te beginnen bij de nieuwe Boutsen VDS-alliantie. Zij sturen Adam Eteki, Aurelien Panis en Alberto Di Folco in de #9 Audi de baan op. Comtoyou Racing schakelt enkele Belgen in voor zijn #21-deelname aan de Gold Cup. Nicolas Baert en Maxime Soulet worden door de Oostenrijker Max Hofer versterkt in een Audi R8. Ook Team WRT gaat in de nieuwe klasse op zoek naar de zege, weliswaar zonder Belgen. Calan Williams, Niklas Krütten en Jean Baptiste Simmenauer besturen de #30 BMW.

De Silver Cup mag één Belgische deelname noteren, die van Sam Dejonghe. Hij komt uit voor Comtoyou Racing aan de zijde van Loris Hezemans en Finlay Hutchison, zij rijden in een van de vier Audi R8 in de klasse. Bullitt Racing maakt zijn debuut in de GT World Challenge Europe met een Aston Martin Vantage AMR GT3. Romain Leroux, Jacob Riegel en Jeff Kingsley kruipen achter het stuur van de #33-wagen, de enige Aston Martin dit weekend.

Goed gevuld Bronze-veld met Belgisch team en rijders

Zeventien deelnemers vormen het startveld in de Bronze Cup. Team WRT is ook hier van de partij met een equipe die bestaat uit drie Britten. Tim Whale, Adam Carroll en Lewis Proctor rijden in de #32 BMW M4 GT3. Naast een Belgisch team zijn er ook een Belgische rijders in deze klasse ingeschreven. Sarah Bovy betwist de 3 Uur van Monza in de #83 Lamborghini Huracan van het vrouwelijke Iron Dames-team naast Michelle Gatting en Rahel Frey. Ook vader en zoon Machiels zijn erbij, met Andrea Bertoloni en dat uiteraard in een AF Corse Ferrari met startnummer #52.

Porsche is het best aanwezig van alle merken, vijf Bronze-ploegen gebruiken een Porsche 911 GT3 R (992). De #91 Herberth Motorsport is daar één van, het Duitse team zakt met drie Duitse rijders af naar de ‘Temple of Speed’: Ralph Bohn, Alfred Renauer en Robert Renauer.

Pro-Am is de minst bezette klasse in Monza, met vijf participanten zijn ze. Het is ook de enige categorie zonder Belgische aanwezigheid. Barwell Motorsport, die in 2021 op het podium eindigde in de Pro-Am-klasse, doet het met een Brits-Deens team. Rob Collard, Adam Balon en Dennis Lind zullen er de teamkleuren verdedigen in de #78 Lamborghini.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.