FIA WEC: bijsturing van de BoP platform en puntenstand voor Spa

Portimao was de eerste Europese race van het FIA WEC 2023 en Toyota zegevierde er met een ronde bonus op de dichtste achtervolgers, na een eerdere zege in Sebring. Dat wil zeggen dat de ACO en de FIA mogelijk toch de verhoudingen tussen de deelnemers zullen bijsturen.

Foto: © Porsche/Jurgen Tap

De doorgaans goed ingelichte Franse journalist Thibaut Villemant komt op de Franse website Endurance-Info met het nieuws dat de verhouding tussen de LMH en LMDh-bolides als groep zal bijgestuurd worden. Dat wil zeggen geen aanpassing per merk of wagen, maar per groep van wagens. Binnen LMH vinden we onder meer Toyota, Ferrari en Peugeot, waar Cadillac en Porsche de LMDh-deelnemers vormen. De inrichter ACO/FIA oordeelt dat de LMH-deelnemers op dit ogenblik een voordeel hebben. De aanpassing komt voor Spa en zal ook in Le Mans gelden. In het kamp van Toyota klinkt het dat de aanpassing niet abnormaal is en dat alles zeer sereen gebeurt.

Belgen vechten voor podiumplaats 

In het WK leiden Buemi-Hartley-Hirakawa overigens met 53 punten, voor Fuoco – Molina – Nielsen met 42 eenheden en Lopez-Kobayashi-Conway met 40. Laurens Vanthoor is vijfde met 27 punten. 

Voor Spa is Ulysse De Pauw derde in de GTE-klasse, Sarah Bovy zesde en Alessio Picariello negende. De Corvette-crew leidt met het maximum van de punten. WRT is dan weer derde in de puntenstand in LMP2. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.