FIA WEC Portimao: concurrentie sluipt dichter bij Toyota

De laatste vrije training van het FIA WEC in Portimao was opnieuw voor Toyota, maar de verschillen in de topklasse werden significant kleiner. De #51 Ferrari 499P nestelde zich tussen de beide #8 Toyota GR010, terwijl Vector Sport en AF Corse Ferrari primus waren in LMP2 en LM GTE Am. De kwalificatie start om 16u30 Belgische tijd. 

Foto: © Porsche/Jurgen Tap

Buemi-Hirakawa-Hartley mochten als snelste de vrije trainingen afsluiten, maar met de Ferrari 499P van Pier Guidi-Calado-Giovanazzi tussen de beide Japanse Hypercars en de Peugeot van Duval-Menezes-Müller als vierde op minder dan een seconde ziet het er stilaan anders uit dan begin dit seizoen in de VS. Cadillac volgde als vijfde, voor een verrassend presterende Vanwall, Ferrari, tweemaal Porsche, Peugeot en Glickenhaus en dat met een verschil van amper twee seconden tussen de eerste wagen en de elfde bolide in de einduitslag. 

In LMP2 was het voor de tweede maal Vector Sport, met WRT op twee en drie, terwijl in LM GTE Am Sarah Bovy derde werd, voor Alessio Picariello (beide Porsche) en Ulysse De Pauw deed het als tiende.      

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.