FIA WEC Portimao: Toyota vergroot bonus op concurrentie, Peugeot in top 5

In Portimao is ook de tweede vrije oefensessie naar Toyota gegaan, met ditmaal een snelste tijd voor het nummer #7 van het trio Conway-Kobayashi-Lopez voor de zusterwagen die deze ochtend het snelst was. In LMP2 eindigde Vector Sport verrassend bovenaan en Kessel Racing Ferrari was opnieuw primus in LM GTE Am. Morgen wordt de derde en laatste vrije sessie verreden, terwijl in de late namiddag de kwalificaties op het menu staan.

Foto: © Toyota

De snelste Toyota deed nog eens een halve seconde van de snelste chrono van deze ochtend af in de tweede sessie, waardoor enkel de tweede wagen van het in Keulen gebaseerde team binnen de seconde bleef, tegen zes wagens deze ochtend. Buemi-Hartley-Hirakawa dus op twee, voor de beide Ferrari 499P die op iets meer dan een seconde volgden, met de #50 (Fuoco-Molina-Nielsen) voor de #51 (Pier Guidi-Calado-Giovinazzi), terwijl de Peugeot 9X8 van Duval-Menezes-Müller verrassend als vijfde aantikte. Porsche, Peugeot, Cadillac, Glickenhaus en nog eens Porsche (de wagen van Laurens Vanthoor) maakten de top 10 volledig.

In LMP2 was het dus Vector Sport (Cullen-Kaiser-Aubry) dat als snelste een rondje Portimao aflegde, terwijl we WRT ditmaal op de plaatsen vier en zeven vonden.

In LM GTE Am tot slot was het Kessel Racing Ferrari (Serra-Kimura-Huffaker) dat opnieuw vooraan stond, voor twee andere Italiaanse GT’s. De Belgen deden het op de plaatsen zes, zeven en negen met in volgorde Ulysse De Pauw, Sarah Bovy en Alessio Picariello.

Om 12u30 volgt morgen de laatste vrije sessie en om 16u30 volgen dan de drie kwalificatiesessies in de Algarve.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.