FIA WEC Portimao: Toyota opent de debatten

In de eerste vrije sessie van de 6 Hours of Portimao, de tweede manche van het FIA WEC of WK Uithouding, ging de snelste tijd weinig verrassend naar Toyota, met Buemi-Hartley-Hirakawa voor de zusterwagen van Conway-Kobayashi-Lopez. In LMP2 was de beste prestatie voor Prema Racing dat er ook een dubbel van maakte, terwijl Kessel Racing Ferrari als snelste in LM GTE Am uitkwam. 

Foto: © Porsche

17°, een blauwe hemel en wat wind, dat waren de ingrediënten voor de eerste vrije training van de Portugese manche van het FIA WEC. Toyota maakte er een eerste werkpunt van met een dubbel, voor de beide Ferrari 499P (51 en 50) en de beide Porsche 936 (5 en 6), allemaal netjes binnen de seconde. Bij Porsche nam Laurens Vanthoor in de #6 het leeuwendeel van de rijtijd voor zijn rekening. De enige Cadillac V-Series.R en de eerste van de Peugeot 9X8 volgden. 

In LMP2 was het Prema dat de dubbel opeiste met Bortolotti-Pin-Kvyat voor Ugran-Correa-Viscaal. WRT zag de #41 (Andrade-Kubica-Delétraz) in de slotfase de bandenmuur opzoeken en meteen was de sessie over. WRT tikte als vijfde en negende aan. 

IN LM GTE Am was het dus Kessel Racing Ferrari, voor Northwest AMR en Proton Porsche, met de Belgen op zeven (Bovy, Porsche), acht (Picariello, Porsche) en elf (De Pauw, Ferrari).

De tweede sessie start om 16u30 Belgische tijd.      

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.